Een grote kostenpost voor Circulus is brandstof. Zo'n 65 procent van wagenpark rijdt op biodiesel, de rest op diesel. Het bedrijf verwacht in 2023 1,1 miljoen meer te moeten betalen voor deze brandstoffen dan eerder is begroot.
Volledig scherm
PREMIUM
Een grote kostenpost voor Circulus is brandstof. Zo'n 65 procent van wagenpark rijdt op biodiesel, de rest op diesel. Het bedrijf verwacht in 2023 1,1 miljoen meer te moeten betalen voor deze brandstoffen dan eerder is begroot. © Ronald Hissink

Afvalinzamelaar uit regio verwacht grote financiële gevolgen door stijgende prijzen: ‘Onheil van buiten’

Afvalinzamelaar Circulus verwacht grote financiële gevolgen van de gestegen energie- en brandstofprijzen. De directie van het bedrijf heeft de negen aandeelhoudende gemeenten uit Oost-Nederland geïnformeerd over, zoals het bedrijf zelf zegt, ‘het van buiten komende onheil’. Gemeenten moeten daardoor dit jaar extra geld overmaken, in totaal 1,7 miljoen euro.

0 reacties

  1. Impact van coronaperiode op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’
    PREMIUM

    Impact van coronaperi­o­de op jongeren is groot: ‘Blijkbaar niet zo makkelijk het leven zo weer op te pakken’

    Meer dan de helft van jongvolwassenen in de GGD-regio’s IJsselland en Flevoland ervaart psychische klachten. Velen zijn eenzaam en hebben suïcidale gedachten. Tessa Overmars, onderzoeker publieke gezondheid bij de GGD IJsselland: ,,We zijn twee jaar verder nadat we de eerste effecten zagen van corona en eigenlijk is er niet zoveel veranderd. Dat baart zorgen.”
    Deventer