Volledig scherm
Foto ter illustratie. De gemeente Deventer legt een bedelaar een gebiedsverbod op voor de binnenstad © ANP

Agressieve bedelaar mag zich straks niet meer in Deventer binnenstad vertonen

De gemeente Deventer legt een bedelaar een gebiedsverbod op voor de binnenstad. Het gaat om een man die bedelt, maar vervolgens agressief kan worden als er niks gegeven wordt. 

,,Deze man vertoont ongewenst gedrag en laat zich niet bijsturen. Wat ik er verder nog over kan zeggen: een gebiedsverbod leggen we echt niet zomaar op.” De gemeente legt het gebiedsverbod volgens woordvoerder Maarten-Jan Stuurman op na advies van de politie. 

De politie wil om privacy-redenen verder niet ingaan op het gedrag van de man. Wel geven ze aan dat de man meerdere keren is aangehouden.  De politie meldt dat meerdere instanties bezig zijn om voor de man een oplossing te zoeken, maar dat het gaat om een ‘lastige’ casus. 

Beestenmarkt

Het gebiedsverbod geldt vooralsnog niet voor de Beestenmarkt. Op sociale media melden inwoners dat de man zich daar ook vaak ophoudt. Stuurman: ,,De politie adviseert daarover, die hebben daar voor de Beestenmarkt nog niet om gevraagd. Mochten nou in de toekomst nieuwe meldingen komen vanuit dat gebied, dan zullen we absoluut dat gebied uitbreiden.”

De duur van een gebiedsverbod varieert van zes tot maximaal twaalf weken.