Het voormalige Akzo-terrein ligt aan de Zutphenseweg in Deventer. Al jarenlang wordt geprobeerd nieuwe bedrijvigheid naar het bedrijventerrein te trekken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige Akzo-terrein ligt aan de Zutphenseweg in Deventer. Al jarenlang wordt geprobeerd nieuwe bedrijvigheid naar het bedrijventerrein te trekken. © Ronald Hissink

Akzo-terrein in Deventer krijgt nieuwe eigenaar: wat zijn de plannen voor dit hoofdpijndossier?

Te mooi om waar te zijn. Dat was een jaar geleden de harde conclusie toen de stekker uit de ambitieuze plannen voor het voormalige terrein van chemiebedrijf Akzo Nobel in Deventer werd getrokken. Nu de grond in handen komt van de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) gloort er hoop. Gaat het nu wel lukken?

  1. ‘Boomcirkels’ moeten overledenen onder Grote Kerkhof in Deventer eren: ‘Zij hebben Deventer opgebouwd’
    PREMIUM
    Met video

    ‘Boomcir­kels’ moeten overlede­nen onder Grote Kerkhof in Deventer eren: ‘Zij hebben Deventer opgebouwd’

    Wie deze week een rondje over het Grote Kerkhof in Deventer maakte, heeft het waarschijnlijk al gezien. Grote, gouden cirkels pronken daar rond de groepjes bomen op het vernieuwde plein. In de cirkels zijn gedichten gegraveerd van mensen die iets met Deventer hebben. De reden? Het eren van de honderden mensen die eeuwen geleden onder het Grote Kerkhof zijn begraven. ,,We wilden daarom niet dat dit een volgend horecaplein zou worden, maar juist een plek van bezinning.”