Alle rijstroken A1 weer open: rommel na ongeluk met vrachtwagens bij Bathmen opgeruimd

videoDe langdurige stremming op de A1 rond Deventer is voorbij.  Alle rijstroken zijn weer vrijgegeven nadat de bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op het wegdek afgevallen lading was opgeruimd. 

Het verkeer stond vanochtend lange tijd vast op de A1 vanaf Bathmen richting Apeldoorn. Twee vrachtwagens hebben bij een ongeval  een deel van de lading verloren waardoor een rijstrook is afgesloten. De verwachting was dat de weg pas om 12.00 uur weer wordt vrijgegeven. 

Volgens de politie viel een van de beide chauffeurs in slaap tijdens het rijden. Daardoor botsten de vrachtwagens met de zijkanten tegen elkaar. De opleggers scheurden daardoor open. Er ligt veel rommel op de weg. 

Door het ongeluk stond er een file van meer dan tien kilometer. Nog altijd is er veel vertraging. Verkeer richting Zwolle krijgt het advies om de A35/N35 te nemen, verkeer richting Arnhem wordt aangeraden bij Enschede de A35 en N18/A18 te nemen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.  

File op N344

Niet alleen op de A1 staat het verkeer vast. Ook op de N344 tussen Holten en Deventer is een file ontstaan. Hier vond een ongeluk met een motorrijder plaats. De bestuurder van de motor is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Twee rijstroken zijn afgesloten op de A1 bij Bathmen nadat een vrachtwagen dinsdagochtend een deel van de lading verloor. © News United/Rens Hulman
 1. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.