Alle rijstroken A1 weer open: rommel na ongeluk met vrachtwagens bij Bathmen opgeruimd

videoDe langdurige stremming op de A1 rond Deventer is voorbij.  Alle rijstroken zijn weer vrijgegeven nadat de bij een aanrijding tussen twee vrachtwagens op het wegdek afgevallen lading was opgeruimd. 

Het verkeer stond vanochtend lange tijd vast op de A1 vanaf Bathmen richting Apeldoorn. Twee vrachtwagens hebben bij een ongeval  een deel van de lading verloren waardoor een rijstrook is afgesloten. De verwachting was dat de weg pas om 12.00 uur weer wordt vrijgegeven. 

Volgens de politie viel een van de beide chauffeurs in slaap tijdens het rijden. Daardoor botsten de vrachtwagens met de zijkanten tegen elkaar. De opleggers scheurden daardoor open. Er ligt veel rommel op de weg. 

Door het ongeluk stond er een file van meer dan tien kilometer. Nog altijd is er veel vertraging. Verkeer richting Zwolle krijgt het advies om de A35/N35 te nemen, verkeer richting Arnhem wordt aangeraden bij Enschede de A35 en N18/A18 te nemen. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen.  

File op N344

Niet alleen op de A1 staat het verkeer vast. Ook op de N344 tussen Holten en Deventer is een file ontstaan. Hier vond een ongeluk met een motorrijder plaats. De bestuurder van de motor is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Twee rijstroken zijn afgesloten op de A1 bij Bathmen nadat een vrachtwagen dinsdagochtend een deel van de lading verloor. © News United/Rens Hulman