Bep Spa is als Queen Victoria vereeuwigd op de Bussink Koek. Sander Korvemaker maakte haar portret. Debby Verheijen (midden) is blij met de nieuwe koek in haar koekwinkeltje.
Volledig scherm
Bep Spa is als Queen Victoria vereeuwigd op de Bussink Koek. Sander Korvemaker maakte haar portret. Debby Verheijen (midden) is blij met de nieuwe koek in haar koekwinkeltje. © Bussink

Als ‘n bonbonnetje smaakt als een 'bijtje’ dan zit je goed in Deventer

Een Deventer bonbon, waar moet die aan voldoen? Volstaat een mooi logo, of moet er meer gebeuren? Het ondernemersinitiatief Shoppen in Deventer koppelde Bussinks Koek aan banketbakker Lentelink. ,,Als het smaakt als een ‘bijtje’ dan weet je dat het goed is’’, zegt opperproever en manager van het koekhuisje, Debby Verheijen. 

 1. Warme nazomer komt voor veel buitenzwembaden in de regio te laat, in Twello en Bathmen kun je nog wel zwemmen
  PREMIUM

  Warme nazomer komt voor veel buitenzwem­ba­den in de regio te laat, in Twello en Bathmen kun je nog wel zwemmen

  Het kwik stijgt de komende dagen waarschijnlijk weer boven de 30 graden. Genoeg reden om nog een nazomerduik in een van de buitenzwembaden te nemen dus. Maar dat kan lang niet overal meer. Veel buitenbaden zijn gesloten. Alleen in Twello en Bathmen kan gewoon gezwommen worden. ,,We hebben het in de loop van de jaren al wat meer gerekt. Je merkt dat het nog weleens goed weer is.’’
 2. Den Haag beloont Deventer met miljoenen voor nieuwe huizen: lukt het steeds beter om de stad te verkopen?
  PREMIUM

  Den Haag beloont Deventer met miljoenen voor nieuwe huizen: lukt het steeds beter om de stad te verkopen?

  Deventer krijgt miljoenen uit Den Haag om het tekort aan woningen aan te pakken, zo werd donderdag bekend. Vooral rond de binnenstad liggen nog kansrijke plekken waar nieuwbouw mogelijk is. Deventer troeft Zwolle af, dat nul euro krijgt van het Rijk. Volgens betrokkenen heeft Deventer de kunst van het lobbyen onder de knie. ,,We verstoppen ons niet meer achter de IJssel.”