Volledig scherm
PREMIUM
De knoflookpad komt al voor op landgoed De Poll, maar heeft wel hulp nodig. Het beestje dankt zijn naam aan de geur die hij uitscheidt als hij gevaar merkt: de stank doet inderdaad licht aan knoflook denken, zeggen experts. © Paul van Hoof

Artis bezig met reddingsactie voor zeldzame knoflookpad op landgoed De Poll in Voorst

Dierentuin Artis heeft deze week in het holst van de nacht honderden knoflookpadden uitgezet op landgoed De Poll. Knoflookpadtoeristen maken echter weinig kans: wie het bij dreiging stinkende beestje wil spotten, moet echt heel goed zijn best doen. 

Het lukt de al jaren ernstige bedreigde knoflookpad, die op landgoed De Poll voorkomt, al jaren niet om op eigen kracht van zijn bedreigde status af te komen. De knoflookpad (Pelobates Fuscus) geldt dan ook als een van de meest bedreigde amfibieën van Nederland. Deze week werden midden in de nacht 274 padden uitgezet op landgoed De Poll door Artis en beschermingsorganisatie Ravon. 

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.