Auto in brand in Bergweideplein Deventer.
Volledig scherm
Auto in brand in Bergweideplein Deventer. © News United/ Rens Hulman

Auto in brand in Deventer, brandweer voorkomt overslaan naar houten overkapping

De brandweer in Deventer heeft vanavond voorkomen dat brand in een auto doorsloeg naar de houten constructie met klimplanten waaronder de auto geparkeerd stond. De brand was op de parkeerplaats van wijkgebouw Wijk 16 in Knutteldorp.

 1. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?
 2. Waar kan Deventer windmolens kwijt? ‘We gaan het anders doen dan de vorige keer’
  PREMIUM

  Waar kan Deventer windmolens kwijt? ‘We gaan het anders doen dan de vorige keer’

  De discussie waar in Deventer windmolens kunnen komen barst opnieuw los. Er moeten voor 2030 een stuk of acht windmolens bij. Het hele gebied langs de A1, vanaf de IJssel tot aan oostelijke gemeentegrens richting Holten, komt in aanmerking, stellen burgemeester en wethouders voor. Het college waagt zich er niet meer aan om daarbinnen zelf al gebieden voor turbines aan te wijzen. ,,We hebben geleerd van het vorige proces.”
  Deventer