Volledig scherm
Van deze auto gingen de airbags niet af. © News United / Rens Hulman

Automobilist gevangen in eigen auto door airbag na crash bij Deventer

Na een botsing op de Holterweg tussen Deventer en Bathmen moest een automobilist vanmiddag in zijn auto de komst van de brandweer afwachten. Bij de klap waren de airbags van zijn wagen niet afgegaan. Door het raampje klimmen of de klemmende deur forceren had het risico dat dat alsnog zou gebeuren, waardoor weer verwondingen konden ontstaan.

De brandweer bleek de airbags vrij snel onschadelijk te kunnen maken, waardoor de bestuurder naar buiten kon. Het ongeluk was gebeurd doordat een van de betrokken auto's op de verkeerde weghelft kwam, waardoor de wagens elkaar schampten. De auto's kwamen uit tegenovergestelde richting en mogelijk is een klapband de reden van het ongeluk geweest. Beide auto's moeten vanwege de omvang van de schade weggesleept worden. Niemand raakte gewond.

  1. Metamorfose: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolgebouw in Deventer
    PREMIUM

    Metamorfo­se: Van een lege Heilig Hart kerk naar een straks bruisend schoolge­bouw in Deventer

    Van de buitenkant is de Heilig Hart nog dezelfde kerk. Er staan alleen al tijden busjes en werkcabines opgestapeld op het voorterrein. Bouwmensen lopen af en aan. Maar op het oog is er nog weinig te zien. Binnen des te meer. De bouwers hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de nieuwe Deventer school in mei open kan. De contouren van tien lokalen in het middenschip tekenen zich af. Een kijkje in de kerk die school gaat worden.