De Coberco-schoorsteen krijgt geen monumentale status en mag worden gesloopt. Stichting Industrieel Erfgoed Deventer tekent mogelijk bezwaar aan tegen het besluit van B&W.
Volledig scherm
PREMIUM
De Coberco-schoorsteen krijgt geen monumentale status en mag worden gesloopt. Stichting Industrieel Erfgoed Deventer tekent mogelijk bezwaar aan tegen het besluit van B&W. © Ronald Hissink

Baken aan Deventer horizon mag sneuvelen

Pogingen van Stichting Industrieel Erfgoed Deventer (SIED) om de bekende Coberco-schoorsteen te redden van de slopershamer zijn voorlopig op niets uitgelopen. De pijp is voor veel Deventenaren een herkenbaar onderdeel van de skyline van de stad en behoort tot de vijf laatste in zijn soort in het land. 

  1. Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampioen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer
    PREMIUM
    VIDEO

    Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampi­oen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer

    Coen Moulijn, Johan Cruijff en Abe Lenstra. In dat rijtje past nu ook Leo Halle (1906-1992). Voetbalcoryfeeën, geëerd met een standbeeld bij het stadion van hun club. Halle staat sinds vrijdag niet te missen bij De Adelaarshorst van Go Ahead, de club waar hij voor de oorlog uitgroeide tot (inter)nationale voetbalheld. Zoon Ben: ,,Die waardering zo veel jaren na zijn dood is zó bijzonder.”