Belastingdienst ‘pikt’ vijf auto's in bij grote controle A1 bij Deventer

Bij een grote verkeerscontrole langs de A1 bij Deventer heeft de politie bijna 50 bekeuringen uitgedeeld. Voor de belastingdienst was het ook kassa: zij inde ter plekke 22.000 euro aan schulden bij meerdere automobilisten. Daarnaast zijn vijf auto's direct in beslag genomen en afgevoerd. Die worden verkocht als de eigenaar de schuld niet kan inlossen. 

De gezamenlijke controle van RDW, politie en belastingdienst bij de carpoolplaats op de kruising A1-Deventerweg begon om 14 uur 's middags en duurde tot 23 uur. De voertuigen werden er ‘op zicht’ uitgepikt, maar ook via twee zogenaamde ANPR-auto's, die de kentekens razendsnel kunnen scannen.  Vandaag werd de ‘uitslag’ van de controles bekend gemaakt. 

Volledig scherm
De lading van deze tractor werd ook gecontroleerd. © Rens Hulman

Overbelasting

De 'slachtoffers’ - alles bij elkaar zo'n 150 -  werden met motoragenten naar de controleplaats gedirigeerd. Iedereen werd aan een blaastest onderworpen, waarbij er vier door de mand vielen. Verder trok de politie het bonnenboekje het vaakst voor overbelasting van het voertuig (11x), bellen tijdens rijden (8x), te hard rijden (7x), en het niet dragen van een gordel (4x). Een bijzondere vondst bestond uit enkele dozen met nepkleding. Die werden in beslag genomen.