Volledig scherm
PREMIUM
De Scherpenhof in Terwolde. © Archieffoto Ronny te Wechel

Bewoner recreatiepark Terwolde zegt bij RvS dat buren hem erbij hebben gelapt

,,Buren van mij op recreatiepark De Scherpenhof waren zo boos dat zij niet meer in hun chalets mochten wonen, dat zij de gemeente belden om mij aan te geven, zodat mijn vrouw en ik ook moeten vertrekken”, zei Scherpenhofbewoner J. van Leeuwen dinsdag tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Volgens chaletbewoner Van Leeuwen lichtten die boze buren de gemeente in dat hij en zijn vrouw in 2002 naar een ander chalet op het park zijn verhuisd. Daarmee viel Van Leeuwen volgens de gemeente Voorst niet langer onder het overgangsrecht en legde hem een dwangsom op om de permanente bewoning van het chalet op te geven. 

  1. CDA: minister moet ook snelle Berlijntrein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA: minister moet ook snelle Berlijn­trein via huidige route via Deventer en Hengelo overwegen

    CDA-Tweede Kamerlid Mustafa Amhaouch vraagt minister Cora van Nieuwenhuizen in een motie om gedegen onderzoek te doen naar de route van de snelle Berlijntrein. Die moet vanaf 2025 één tot drie keer per dag gaan rijden tussen Amsterdam en Berlijn. Van Nieuwenhuizen gaf eerder aan dat wordt gekeken naar verschillende mogelijke routes, via de bestaande route via onder meer Apeldoorn, Deventer en Hengelo, maar ook naar een route via Arnhem of via Zwolle.