Ariane Pille in haar tuin in Diepenveen, een van de weinige plekken in Deventer waar de hoogspanningslijnen nog boven de bebouwde kom hangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Ariane Pille in haar tuin in Diepenveen, een van de weinige plekken in Deventer waar de hoogspanningslijnen nog boven de bebouwde kom hangen. © FOTO HISSINK

Bewoners Diepenveen onder hoogspanning: ‘We maken ons zorgen, dit kan zo niet meer’

Zorgen over de gezondheid, een zoemend geluid boven je hoofd en lelijk zijn die hoogspanningslijnen ook. Als het aan meer dan honderd huishoudens in Diepenveen ligt, verdwijnt de hoogspanning boven de woningen eindelijk onder de grond, maar er gloort hoop. ,,Dit is hét moment voor de gemeente om de kabels onder de grond te werken.”

 1. Ook verzet tegen tijdelijke opvang van daklozen en verslaafden in Deventer: ‘Overlast in binnenstad kan niet meer’
  PREMIUM

  Ook verzet tegen tijdelijke opvang van daklozen en verslaaf­den in Deventer: ‘Overlast in binnenstad kan niet meer’

  Er is niet alleen verzet tegen de miljoenen kostende verbouwing van de dag- en nachtopvang voor daklozen en verslaafden. Bewoners en horeca blijken ook bezorgd over de tijdelijke opvang, die tijdens de verbouwing verderop komt in de straat. Zij vrezen verplaatsing van overlast en een broeierige cocktail met de horeca op de Brink, om de hoek. ,,Vang deze mensen net als in Zwolle op búíten het centrum.”
 2. Ilse en Dylan uit Klarenbeek pakken de hele nacht cadeautjes in voor ruim 10.000 arme gezinnen
  PREMIUM

  Ilse en Dylan uit Klarenbeek pakken de hele nacht cadeautjes in voor ruim 10.000 arme gezinnen

  Van zzp’ers die failliet zijn gegaan in coronatijd tot boeren die een slecht jaar hebben gedraaid. Duizenden gezinnen, en steeds meer gemeenten en instanties, kloppen aan bij Stichting Sint voor ieder Kind voor financiële hulp bij het sinterklaasfeest. Want juist als de goedheiligman echt in het land is, slaat de paniek toe, vertelt initiatiefneemster Ilse de Valk-Boerkamp uit Klarenbeek.
 1. Gullit over Maradona: 'Je voelde de pijn als je bij hem was'
  Play

  Gullit over Maradona: 'Je voelde de pijn als je bij hem was'

 2. Martha is nog steeds boos: 'Gemeente Hof van Twente heeft mijn vertrouwen beschadigd'
  Play

  Martha is nog steeds boos: 'Gemeente Hof van Twente heeft mijn vertrouwen beschadigd'