In Deventer is door de coronacrisis nog wel wat te doen. Verschillende instellingen bieden activiteiten aan die thuis online zijn te volgen. Bijvoorbeeld het Burgerweeshuis, dat vanavond een stream uitzendt van dj's die (zonder publiek) optreden in het poppodium.
Volledig scherm
In Deventer is door de coronacrisis nog wel wat te doen. Verschillende instellingen bieden activiteiten aan die thuis online zijn te volgen. Bijvoorbeeld het Burgerweeshuis, dat vanavond een stream uitzendt van dj's die (zonder publiek) optreden in het poppodium.

Bezoek Deventer, tijdens de coronacrisis vanaf de bank thuis

Door de coronacrisis zitten horeca, musea en culturele instellingen dicht. Veel te doen is er dus niet. Maar daar hebben ze in Deventer iets op gevonden. 

De digitaal te raadplegen evenementenagenda van Deventer stadsmarketing is normaal gevuld met bijvoorbeeld stadswandelingen, exposities en concerten. In deze tijd bestaat die lijst vooral uit digitaal te bezoeken activiteiten, waarvan een aantal speciaal is bedacht door de coronacrisis. Virusveilig, thuis vanaf de bank te volgen.

Poppodium Burgerweeshuis in je eigen woonkamer. Vanaf nu gaat de poptempel elke zaterdagavond om 20:00u streamen vanuit het Burgerweeshuis met verschillende dj’s. Te volgen via Facebook. Cultureel poppodium De Hip is overigens bezig met een vergelijkbaar initiatief, dat zal waarschijnlijk volgend weekend zijn.

Films uit het Filmhuis zijn ook thuis te bekijken vanaf de bank. Het filmhuis biedt de onlinedienst Picl aan. Films die op dit moment in Filmhuis De Keizer zouden draaien en daar het afgelopen jaar hebben gedraaid, kun je thuis zien. Op je tv, tablet of telefoon.  

Een Deventer stadswandeling is ook stadswandeling vanuit huis te ‘lopen’. Kijk op de website van IZI.travel of download de IZI.Travel app en wandel mee met één van de vijf stadswandelingen van de VVV Deventer.

Museum De Waag biedt een virtueel kijkje in het rijke Deventer verleden: hoe zag de stad er honderden jaren geleden uit en hoe ontwikkelt die zich in de toekomst? Met de app 3Deventer komen gebouwen als De Waag en de stadsmuren weer tot leven en zijn te bekijken alsof de tijd heeft stilgestaan. 

Een thuiswedstrijd van Go Ahead Eagles bezoeken is er momenteel helaas ook niet bij. Zondagmiddag komt Kowet wel degelijk in actie, op het YouTube-kanaal van de club. Dan wordt de IJsselderby tegen PEC Zwolle uit 2013 volledig herhaald. Voor de Deventer fans is dat een feest, want het duel in de eredivisie eindigde destijds in 4-1 voor de roodgelen   

Het Gilde Deventer beschikt over een grote verzameling afbeeldingen van Deventer. Bekijk de foto’s, dia’s, glasnegatieven en andere afbeeldingen door de jaren heen via het digitale beeldarchief. De afbeeldingen zijn onderverdeeld in de thema’s: Deventer in wijken en buurten, Deventer algemeen, Deventer in de Tweede Wereldoorlog, Deventer Ziekenhuis en glasnegatieven.

De complete Deventer agenda is hier te bekijken.