Bij het ‘missiehuis’ van Pieter en Anja in Teuge worden zendelingen voorbereid op hun werk in de jungle

VIDEOElf jaar was het eiland Papoea hun thuis. Pieter van Dijk vloog met kleine vliegtuigjes naar plekken in de jungle om lokale stammen en zendingswerkers te voorzien van levensmiddelen. Zijn vrouw Anja zorgde voor de kinderen en hielp de bevolking op medisch gebied. Inmiddels wonen ze weer in Nederland, maar ‘hun missie voor God’ is nog niet voltooid. In Teuge wil het echtpaar nieuwe zendelingen voorbereiden op het werk in het buitenland.

0 reacties

 1. Deventer onderzoeksbureau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoeken’ bij moskeeën
  PREMIUM

  Deventer onderzoeks­bu­reau onder vuur om vermeende ‘geheime onderzoe­ken’ bij moskeeën

  Het Deventer advies- en onderzoeksbureau NTA ligt onder vuur, omdat het ‘undercover’ informatie zou hebben verzameld in moskeeën voor onderzoeken naar radicalisering in opdracht van gemeenten. Een artikel in NRC hierover heeft tot ophef in de islamitische gemeenschap geleid. Het Deventer bedrijf ontkent dat het in het geheim onderzoek doet en vreest inmiddels voor de veiligheid van medewerkers na bedreigingen en vernielingen. ,,Er zijn haatcampagnes gaande.”
 2. Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaarshorst: ‘Speciale avond’
  PREMIUM

  Publiek én Harly na vogelgriep weer terug in Deventer Adelaars­horst: ‘Speciale avond’

  Een bijzondere avond zaterdag in De Adelaarshorst. Go Ahead Eagles speelt voor het eerst in 587 dagen tijd weer thuis in een uitverkocht stadion. Ook voor Harly, de vliegende, levende clubmascotte is het een speciale avond. Voor het eerst sinds sinds de uitbraak van de vogelgriep mag de zeearend tegen Heracles Almelo weer rondvliegen. Voor nieuwe valkenier Arjan Heetebrij is het zelfs zijn debuut voor een vol huis. ,,Ja, ik voel wel wat wedstrijdspanning."