Bij de opgravingen op het Grote Kerkhof in Deventer zijn een bijzondere schedels aangetroffen. Op de schedels zitten sporen van een zogeheten maagdenkroon.
Volledig scherm
Bij de opgravingen op het Grote Kerkhof in Deventer zijn een bijzondere schedels aangetroffen. Op de schedels zitten sporen van een zogeheten maagdenkroon. © Ronald Hissink / inzet Archeologie Deventer

Bijzondere schedels ontdekt bij opgravingen Grote Kerkhof Deventer

Archeologen hebben bij opgravingen op het Grote Kerkhof in Deventer bijzondere schedels ontdekt. Op enkele schedels zijn sporen aangetroffen van een zogeheten maagdenkroon. Het zou de eerste keer zijn dat in Deventer dergelijke schedels worden gevonden.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. Bij het ‘missiehuis’ van Pieter en Anja in Teuge worden zendelingen voorbereid op hun werk in de jungle
  PREMIUM
  VIDEO

  Bij het ‘missiehuis’ van Pieter en Anja in Teuge worden zendelin­gen voorbereid op hun werk in de jungle

  Elf jaar was het eiland Papoea hun thuis. Pieter van Dijk vloog met kleine vliegtuigjes naar plekken in de jungle om lokale stammen en zendingswerkers te voorzien van levensmiddelen. Zijn vrouw Anja zorgde voor de kinderen en hielp de bevolking op medisch gebied. Inmiddels wonen ze weer in Nederland, maar ‘hun missie voor God’ is nog niet voltooid. In Teuge wil het echtpaar nieuwe zendelingen voorbereiden op het werk in het buitenland.
 3. Deventer ligt op pole position voor Nationaal Voetbalmuseum, ingrijpende verbouwing aan Brink stap verder
  PREMIUM
  update, Video

  Deventer ligt op pole position voor Nationaal Voetbalmu­se­um, ingrijpen­de verbouwing aan Brink stap verder

  Deventer ligt als het aan ontwikkelaar Arjen Lagerweij ligt op pole position voor het nieuwe Nationale Voetbalmuseum, dat dan moet komen in de voormalige bibliotheek aan de Brink. De eigenaar van de panden aan het plein gaat volgende week opnieuw om tafel met de initiatiefnemers, waaronder Matty Verkamman, grondlegger van het plan en voetbalhistoricus. Ondertussen werkt Lagerweij aan de ingrijpende verbouwing.
 1. Deventer historicus duikt in levens van vrijgekomen slaafgemaakten in Suriname: ‘Duidelijk behoefte aan’
  PREMIUM

  Deventer historicus duikt in levens van vrijgeko­men slaafge­maak­ten in Suriname: ‘Duidelijk behoefte aan’

  Verborgen familiegeheimen en unieke levensverhalen. Coen van Galen (Radboud Universiteit) onderzoekt opnieuw de geschiedenis van het door Nederland gekoloniseerde Suriname. Met behulp van burgers wil de Deventer historicus de hele bevolking tussen 1828 en 1950 online in kaart brengen. Afstammelingen van slaafgemaakten kunnen zo eindelijk zien wat er na de afschaffing van de slavernij met hun voorouders is gebeurd.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.