Op de Worp in Deventer werd vorig jaar met man en macht de eikenprocessierups bestreden. Dit is de latere fase waarin de nesten worden weggezogen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op de Worp in Deventer werd vorig jaar met man en macht de eikenprocessierups bestreden. Dit is de latere fase waarin de nesten worden weggezogen. © FOTO HISSINK

Bloemetjes en beestjes winnen langzaam van gif in de strijd tegen eikenprocessierups in Deventer

Met nestkastjes, insectenhotels en kruiden in de berm wordt op verschillende plekken in Deventer geprobeerd het de natuurlijke vijand van de eikenprocessierups zo aangenaam mogelijk te maken. Deze vijand moet dan de jeukgevende rups opeten. Maar tot er genoeg opponenten zijn, wordt er ook met omstreden bestrijdingsmiddelen gewerkt.

Deventer wees eerder dit jaar een aantal locaties aan  om de eikenprocessierups op een andere manier te weren. Nu blijkt uit de kaart van de gemeente dat op die plekken toch soms gif wordt gebruikt. Aan de Kolkmansweg wordt inmiddels volop gespoten met het veelbesproken Xentari. Aan de Nico Bolkesteinlaan zijn bovendien nematoden ingezet ter bestrijding, net als bij  Zwembad de Looërmark.