Boeren Sanne en Christian bouwen hun eigen boerderij Heerlijkheid tegen Deventer stadswijk aan

Het Linderveld komt weer tot leven. Waar twintig jaar lang eigenlijk geen boer meer woonde, gesproken werd over een industrieterrein of zelfs een wildedierenpark, komt nu het gezin Klein Koerkamp uit Lettele wonen. Ze willen de stad bij hun boerenbedrijf betrekken. 

 1. Verwarde man met bijl teistert bewoners in Deventer woonwijk: ‘Heb hem twee keer naakt in de tuin gehad’
  PREMIUM
  video

  Verwarde man met bijl teistert bewoners in Deventer woonwijk: ‘Heb hem twee keer naakt in de tuin gehad’

  In een onderbroek rondlopen met een hakbijl, een bloederige foto door de brievenbus, over schuttingen klimmen en zomaar een huis binnengaan. Een verwarde man houdt de Deventer wijk Colmschate in zijn greep. Nadat de man vrijdag is meegenomen door de politie en hulpverlening is de rust enigszins teruggekeerd. ,,Maar voor hoelang? Daar kunnen we geen touw aan vastknopen.’’
 2. Kersverse Deventenaren Bas (33) en Nina (29) dolblij met gratis energiecoach: ‘Een duurzaamheidsorakel’
  PREMIUM

  Kersverse Deventena­ren Bas (33) en Nina (29) dolblij met gratis energie­coach: ‘Een duurzaam­heids­ora­kel’

  Stel je voor: je wilt je nieuwe huis verduurzamen, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Een gevoel dat goed past bij Bas Altena (33) en Nina van Raay (29) die sinds juli in een oude sigarenwinkel uit de jaren 30 wonen. Gelukkig zijn er sinds 2017 gratis energiecoaches in Deventer die samen met huizenbezitters de mogelijkheden gaan bekijken. Vanaf 1 oktober wordt die ploeg flink uitgebreid van 7 naar 27 vrijwilligers.