‘Bommenman’ Deventer schrikt van ontruiming: ‘Dit wilde ik mijn buren niet aandoen’

videoHet was zondag even flink schrikken voor de 18-jarige Max Roffel uit Deventer. Politie, brandweer en de Explosieven Opruimings Dienst (EOD) zetten de straat af en kamden zijn huis uit op zoek naar gevaarlijke explosieven. Zelfs de schedel van een Duitse soldaat die in de Tweede Wereldoorlog is gesneuveld, werd meegenomen. ,,Ik wéét dat die van een soldaat is, maar de politie niet. Voor hetzelfde geld is het mijn buurvrouw.”

 1. Kersverse Deventenaren Bas (33) en Nina (29) dolblij met gratis energiecoach: ‘Een duurzaamheidsorakel’
  PREMIUM

  Kersverse Deventena­ren Bas (33) en Nina (29) dolblij met gratis energie­coach: ‘Een duurzaam­heids­ora­kel’

  Stel je voor: je wilt je nieuwe huis verduurzamen, maar hebt geen idee waar je moet beginnen. Een gevoel dat goed past bij Bas Altena (33) en Nina van Raay (29) die sinds juli in een oude sigarenwinkel uit de jaren 30 wonen. Gelukkig zijn er sinds 2017 gratis energiecoaches in Deventer die samen met huizenbezitters de mogelijkheden gaan bekijken. Vanaf 1 oktober wordt die ploeg flink uitgebreid van 7 naar 27 vrijwilligers.
 2. Den Haag beloont Deventer met miljoenen voor nieuwe huizen: lukt het steeds beter om de stad te verkopen?
  PREMIUM

  Den Haag beloont Deventer met miljoenen voor nieuwe huizen: lukt het steeds beter om de stad te verkopen?

  Deventer krijgt miljoenen uit Den Haag om het tekort aan woningen aan te pakken, zo werd donderdag bekend. Vooral rond de binnenstad liggen nog kansrijke plekken waar nieuwbouw mogelijk is. Deventer troeft Zwolle af, dat nul euro krijgt van het Rijk. Volgens betrokkenen heeft Deventer de kunst van het lobbyen onder de knie. ,,We verstoppen ons niet meer achter de IJssel.”