Fred Sambros (links) en Willem van de Donk uit Deventer zijn boos dat er tijdens het slechte winterweer heel veel bonnen zijn uitgeschreven voor afvaldumping. Dat terwijl de bewoners van hun flat niet wisten waar ze aan toe waren.
Volledig scherm
PREMIUM
Fred Sambros (links) en Willem van de Donk uit Deventer zijn boos dat er tijdens het slechte winterweer heel veel bonnen zijn uitgeschreven voor afvaldumping. Dat terwijl de bewoners van hun flat niet wisten waar ze aan toe waren. © FOTO HISSINK

Bonnenregen afvaldumping in winterweer schiet Borgelers in verkeerde keelgat: ‘Communicatie was chaotisch en onduidelijk’

De afvalchaos tijdens het winterweer van twee weken geleden leidde tot een bonnenregen op Borgele in Deventer. Dat is buurtgenoten Willem van de Donk en Fred Sambros totaal in het verkeerde keelgat geschoten. ,,De communicatie was chaotisch. Mensen wisten niet waar ze aan toe waren. Als je zeventigplus bent en geen krant of internet hebt, dan weet je ook niet wat je moet doen’’, zegt Van der Donk.

 1. Hekkert in Deventer heeft het maar druk met foto’s digitaliseren dankzij opruimwoede in coronatijd

  Hekkert in Deventer heeft het maar druk met foto’s digitalise­ren dankzij opruimwoe­de in coronatijd

  Veel mensen grijpen de coronacrisis aan om de tuin op te knappen of de zolder eens flink uit te mesten. In het laatste geval stuiten ze niet alleen op oude rommel die weg kan, maar vaak ook op oude, soms vergeelde foto’s die ze nog kunnen redden door ze te laten digitaliseren. Foto Hekkert in Deventer heeft het er enorm druk mee. ,,Vier weken wachten is geen uitzondering meer’’, zegt medewerker Jacqueline Bakker.
 2. Week van de teek: De vriendin van Deventer schrijfster Sietske Scholten pleegde zelfmoord door ziekte van Lyme
  PREMIUM
  Audio

  Week van de teek: De vriendin van Deventer schrijf­ster Sietske Scholten pleegde zelfmoord door ziekte van Lyme

  Zeven jaar geleden pleegde de vriendin van schrijfster Sietske Scholten (39) uit Deventer zelfmoord. Ze kon niet meer leven met de gevolgen van een tekenbeet die ze opliep terwijl ze oefende voor de Nijmeegse vierdaagse. In de week van de teek deelt Scholten haar persoonlijke verhaal. Om mensen alert te maken en zodat de dood van Thérèse niet helemaal voor niets is geweest.
 1. Lancering geslaagd: SpaceX brengt astronauten naar ISS
  Play

  Lancering geslaagd: SpaceX brengt astronau­ten naar ISS

 2. Maakt het publiek het verschil in de Veste? 'Twente gaat winnen'
  Play

  Maakt het publiek het verschil in de Veste? 'Twente gaat winnen'