Zo troffen BOA's van de gemeente Deventer oud papier aan bij de afvalcontainer aan de Rijstenborgherstraat. Alleen de doos met de groene band en het plakband is va de bewoner die een boete kreeg.
Volledig scherm
PREMIUM
Zo troffen BOA's van de gemeente Deventer oud papier aan bij de afvalcontainer aan de Rijstenborgherstraat. Alleen de doos met de groene band en het plakband is va de bewoner die een boete kreeg. © gemeente Deventer

Boosheid over oudpapier-boete: ‘De gemeente gooit het zelf bij het oud vuil!’

Hij doet altijd plakband om de doos om te voorkomen dat oud papier wegwaait en zegt groot voorstander te zijn van gescheiden afvalinzameling om het milieu sparen. Dat juist deze 71-jarige Deventenaar beboet werd voor het te vroeg aan de straat zetten van oud papier, zit de man dwars.  ,,Het is flauw en het was niet eens mijn eigen schuld. Ik ben ook niet bepaald de enige die dit doet. Het gebeurt aan de lopende band.”

De Deventenaar (hij wil niet met naam in de media omdat dat zoveel ‘gedoe’ oplevert) vocht de boete die hij bijna een jaar geleden kreeg aan bij de Raad van State. Zijn behulpzame buurman in het appartementencomplex aan de Rijstenborgherstraat had de doos oud papier immers (te vroeg) aan de straat gezet. ,,Omdat we op vakantie naar Ameland gingen, had ik het bij mijn voordeur klaargezet en mijn zoon zou het op de juiste dag aan de weg zetten. De buurman was hem de middag ervoor te snel af geweest. Ik ben dus niet eens zelf in de fout gegaan.”

 1. Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sidney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’
  PREMIUM

  Deventer echtpaar mist repatrië­rings­vlucht vanuit Sidney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

  Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney misten Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het Deventer echtpaar werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.”
 2. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

  Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”