Bouwers carnavalswagens Holten in de problemen: papier-maché droogt niet door extreem vochtige lucht

VIDEOHOLTEN - De extreem hoge luchtvochtigheid zorgt voor carnavalsstress onder Holtense wagenbouwers. De papier-maché blijft nat en de verf drupt ervan af. Zijn ze nog op tijd voor de grote optocht of is vijf maanden hard werken voor niets geweest?

Vlak boven de carnavalswagen hangt meters lang plastic zeil. Alsof de wagen in quarantaine is. In de hoek blaast een krachtig warmtekanon. Davy Tuitert (24) en Jurgen Fox (20) repareren scheuren in de papier-maché. De Holtenaren van carnavalsvereniging Knap Gek hebben extra vrij genomen om de achterstand van de bouw in te halen. 

,,Dit hebben we nog nooit meegemaakt’’, verzucht Jurgen tussen het plakken door. ,,Het is te vochtig weer voor de papier-maché. Normaal zouden we allang alle onderdelen aan het schilderen zijn. Deels is dat gelukt, maar ook de verf wil niet goed dekken. Terwijl het kwalitatief goede verf is.’’

  1. Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmolenaar Ber naar Deventer
    PREMIUM
    video

    Liefde voor molen en hout bracht Bolwerksmo­le­naar Ber naar Deventer

    Ber Fort loopt deze donderdagmiddag rond in wat nu nog zijn molen is. Nog twee dagen: gelukkig is het een schrikkeljaar dus heeft hij een dag extra, grapt hij opgelucht. En de molen blijft in de familie. Zijn schoonzoon Rob Schutte neemt de molen over. Bert Fort blijft vrijwilliger op de Bolwerksmolen. ,,Ik zal moeten leren een stapje terug te doen", zegt hij toch met nog enige vertwijfeling. Want molenaar zijn, dat is zijn passie.