Bewoner Rein Kers (62) van Humanitas is heel blij met mensen als Eda Nur. ,,Af en toe een wandelingetje maken met haar is fijn."
Volledig scherm
PREMIUM
Bewoner Rein Kers (62) van Humanitas is heel blij met mensen als Eda Nur. ,,Af en toe een wandelingetje maken met haar is fijn." © Liselotte Kolthof


‘Dementerenden zijn een beetje verdwaald, dus maken we in huis buurtjes voor ze’

Een jukebox met liedjes uit de oude doos of een optreden van Willeke Alberti. Het zijn zomaar wat leuke extraatjes die de dagelijkse sleur van het leven in een woon-zorgcentrum kunnen opfleuren, maar dat kost geld. Bij Humanitas in Deventer is de stichting ‘Vrienden van’ nieuw leven ingeblazen om dat voor elkaar te krijgen.

 1. Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampioen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer
  PREMIUM
  VIDEO

  Leo Halle met standbeeld in rijtje Cruijff, Moulijn, Lenstra: landskampi­oen met Go Ahead, vereeuwigd in Deventer

  Coen Moulijn, Johan Cruijff en Abe Lenstra. In dat rijtje past nu ook Leo Halle (1906-1992). Voetbalcoryfeeën, geëerd met een standbeeld bij het stadion van hun club. Halle staat sinds vrijdag niet te missen bij De Adelaarshorst van Go Ahead, de club waar hij voor de oorlog uitgroeide tot (inter)nationale voetbalheld. Zoon Ben: ,,Die waardering zo veel jaren na zijn dood is zó bijzonder.”
 2. Warme nazomer komt voor veel buitenzwembaden in de regio te laat, in Twello en Bathmen kun je nog wel zwemmen
  PREMIUM

  Warme nazomer komt voor veel buitenzwem­ba­den in de regio te laat, in Twello en Bathmen kun je nog wel zwemmen

  Het kwik stijgt de komende dagen waarschijnlijk weer boven de 30 graden. Genoeg reden om nog een nazomerduik in een van de buitenzwembaden te nemen dus. Maar dat kan lang niet overal meer. Veel buitenbaden zijn gesloten. Alleen in Twello en Bathmen kan gewoon gezwommen worden. ,,We hebben het in de loop van de jaren al wat meer gerekt. Je merkt dat het nog weleens goed weer is.’’