In de zwoele zomerlucht een terrasje pikken op de Brink, met de op de achtergrond de kermis. Ook deze zomer gaat het evenement door corona niet door.
Volledig scherm
PREMIUM
In de zwoele zomerlucht een terrasje pikken op de Brink, met de op de achtergrond de kermis. Ook deze zomer gaat het evenement door corona niet door. © Ronald Hissink/archief


Tegenvaller: Deventer Zomerkermis gaat niet door

De Deventer Zomerkermis gaat (ook) dit jaar niet door in verband met corona. Het evenement wordt verplaatst naar de herfstvakantie. Het schrappen van de kermis, voor het tweede jaar op rij, is opvallend. Gemeente en exploitanten werkten tot deze week aan scenario’s, zodat het evenement al dan niet aangepast in juni kon doorgaan. ,,Maar het blijkt helaas geen optie.”

0 reacties

 1. Deventer kunstenaars Fikret en Lies dreigen hun ateliers te verliezen: ‘Er wordt over ons heen gewalst’
  PREMIUM
  Audio

  Deventer kunste­naars Fikret en Lies dreigen hun ateliers te verliezen: ‘Er wordt over ons heen gewalst’

  Verhuizen of misschien zelfs stoppen. Kunstenaars Fikret Devedzic en Lies Kortenhorst zien het totaal niet zitten. De twee houden van de oude schoolgebouwen aan de Van Hetenstraat in Deventer. Al bijna tien jaar schilderen, beeldhouwen of geven ze cursussen op deze kunstzinnige broedplaats. Dat kan volgend jaar zomaar klaar zijn: de gemeente wil er huizen gaan bouwen.
 2. Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreugde-uitbarsting is geen kruid gewassen
  PREMIUM
  video

  Géén feest bij promotie Go Ahead, maar tegen massale vreug­de-uitbar­sting is geen kruid gewassen

  De gemeente en de politie van Deventer staan bij een mogelijke promotie van Go Ahead Eagles geen georganiseerd en gereguleerd feest toe, hoe de omstandigheden dan ook zijn. Een spontane vreugde-uitbarsting in de stad waarbij de corona-regels niet worden nageleefd, ligt dan wel voor de hand. Dat realiseert burgemeester Ron König zich goed. ,,Het wordt dan een heel vervelende situatie. We kunnen niks en we kunnen ook niks toestaan.”
 1. Judotraining tussen de auto's onderin de parkeergarage in Enschede
  Play

  Judotrai­ning tussen de auto's onderin de parkeerga­ra­ge in Enschede

 2. Op bedevaartstocht naar Barchem voor heilige Sint Corona
  Play

  Op bedevaarts­tocht naar Barchem voor heilige Sint Corona