Volledig scherm
PREMIUM
Actie bij de gevangenis waar Ernest louwes op dat moment gevangen zat. © FBF

Broer van vermoorde weduwe Wittenberg reageert op film Deventer moordzaak: ‘Weer door een hel’

De geruchtmakende Deventer Moordzaak is weer springlevend. Niet alleen wordt een film gemaakt over de moord op de weduwe Jacqueline Wittenberg, ook zit het onderzoek naar heropening van de zaak in de afrondende fase. Bij nabestaanden slaat de verfilming in als een bom. ,,Ons leven staat weer op z’n kop’’, reageert Kees Willemen (75), de broer van het slachtoffer.

Kees Willemen is er kapot van. Na twintig jaar wilde hij de moord op zijn zus eindelijk achter zich laten. ,,Dat de hele zaak door de film weer naar boven komt, vind ik verschrikkelijk. We gaan weer door een hel" Namens de kleine kring van nabestaanden rond Wittenberg voerde hij altijd al het woord in de moordzaak. ,,Ons leven staat weer op zijn kop.”

Driekwart jaar geleden is Willemen benaderd door filmproducent Joram Willink, die van plan was om een film te maken van de Deventer moordzaak. ,,Ik heb lang nagedacht of ik daar bij betrokken wilde zijn. Uiteindelijk heb ik ‘nee' gezegd. We willen verder met ons leven. Alles komt nu weer boven.”