Bert Roeterdink, hier op de afgesloten binnen-skatebaan in Deventer, is en van de indieners van het plan voor de openlucht-baan bij het ziekenhuis.
Volledig scherm
PREMIUM
Bert Roeterdink, hier op de afgesloten binnen-skatebaan in Deventer, is en van de indieners van het plan voor de openlucht-baan bij het ziekenhuis. © FOTO HISSINK

Buiten-skatebaan Deventer komt er eindelijk, pas een jaar of vijf na de vraag: ‘maar de liefhebbers zijn er nog!’

Zo’n vijf jaar nadat een groep skateboarders erom vroeg, krijgt Deventer zijn eigen skatebaan in de open lucht. Die moet er over twee jaar liggen, bij het ziekenhuis. De gemeente had wel ‘wat pepers in de reet’ mogen hebben, zeggen de liefhebbers. Maar de bedenkers van toen zijn er over twee jaar nog steeds, denkt de Deventer skatescene. ,,Er zijn skaters van 50 jaar, we zijn een blijvertje geworden.”

  1. Coalitie vindt elkaar en schuift golf 
aan zonneparken in Deventer naar achteren
    PREMIUM

    Coalitie vindt elkaar en schuift golf aan zonnepar­ken in Deventer naar achteren

    De komst van honderden voetbalvelden aan zonneparken in het buitengebied staat ‘minder hard’ op papier. Met die constructie vonden de coalitiepartijen elkaar in de raadsvergadering over het Energieplan, dat Deventer in 2030 energieneutraal moet maken. Oppositiepartijen menen dat een golf aan zonnevelden nog wel degelijk als ‘dreiging’ boven Deventer hangt. Drie windmolens zijn op korte termijn in aantocht.