Volledig scherm
PREMIUM
Al meer dan twee jaar is het bestuur van het kulturhus in Lettele bezig twee hectare bouwland en cultuurbos tussen De Spil en ’t Oostermaat in te richten. Het oorspronkelijke plan is uitgekleed, maar voltooiing van het project is nu wel in zicht. De buren van het kulturhus vrezen straks overlast van hangjeugd. © RONALD HISSINK

Buren vrezen overlast hangjeugd bij Spilbos in Lettele

Is 2019 dan eindelijk het jaar dat het Spilbos in Lettele - weliswaar in uitgeklede vorm - wordt ingericht? Voorzitter Guus Huis in ’t Veld van kulturhus De Spil heeft goede hoop. Maar eerst wil het bestuur volgende week de zorgen van omwonenden wegnemen. ,,Buren van het kulturhus zijn bang dat het Spilbos een hangplek voor de jeugd wordt en dat zij daar overlast van gaan krijgen.”

Toen de Rooms Katholieke parochie van de Heilige Lebuïnus eind 2016 bijna twee hectare cultuurbos en bouwland tussen het kulturhus en de ingang van ’t Oostermaat verkocht aan IJssellandschap en zo beschikbaar stelde aan de Lettelse gemeenschap, was het de bedoeling dat het dorp een jaar later een speelbos en openluchttheater rijker zou zijn. Het liep anders. Trager ook. 

  1. Rechter wijst bezwaar af van islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Rechter wijst bezwaar af van islamiti­sche basis­school De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Het ziet ernaar uit dat islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer definitief verhuist naar het schoolgebouw aan het Andriessenplein in wijk De Vijfhoek. De rechter in Zwolle heeft het beroep dat het bestuur had ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Deventer ongegrond verklaard. De school vreest verlies van enkele tientallen leerlingen door de verhuizing.