Volledig scherm
PREMIUM
Al meer dan twee jaar is het bestuur van het kulturhus in Lettele bezig twee hectare bouwland en cultuurbos tussen De Spil en ’t Oostermaat in te richten. Het oorspronkelijke plan is uitgekleed, maar voltooiing van het project is nu wel in zicht. De buren van het kulturhus vrezen straks overlast van hangjeugd. © RONALD HISSINK

Buren vrezen overlast hangjeugd bij Spilbos in Lettele

Is 2019 dan eindelijk het jaar dat het Spilbos in Lettele - weliswaar in uitgeklede vorm - wordt ingericht? Voorzitter Guus Huis in ’t Veld van kulturhus De Spil heeft goede hoop. Maar eerst wil het bestuur volgende week de zorgen van omwonenden wegnemen. ,,Buren van het kulturhus zijn bang dat het Spilbos een hangplek voor de jeugd wordt en dat zij daar overlast van gaan krijgen.”

Toen de Rooms Katholieke parochie van de Heilige Lebuïnus eind 2016 bijna twee hectare cultuurbos en bouwland tussen het kulturhus en de ingang van ’t Oostermaat verkocht aan IJssellandschap en zo beschikbaar stelde aan de Lettelse gemeenschap, was het de bedoeling dat het dorp een jaar later een speelbos en openluchttheater rijker zou zijn. Het liep anders. Trager ook. 

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.