Volledig scherm
PREMIUM
De carnavalsoptocht begint volgend jaar niet aan de Molenallee in Wilp. © FOTO HISSINK

Carnavalsrel in Wilp: optocht voor het eerst in bijna 50 jaar niet door het dorp

De optocht van de carnavalsverenigingen Pampus en Lollebroek slaat Wilp de volgende carnaval voor het eerst in bijna een halve eeuw over. De belangenvereniging van Wilp is boos. De organisatie van de optocht zegt niet anders te kunnen en is op zijn beurt stomverbaasd dat het slechte nieuws al op straat ligt.

Veel deelnemers vonden de afstand van negen kilometer en de duur van de optocht (ruim drie uur) die tot nu toe vanuit Wilp via Posterenk naar Wilp-Achterhoek liep simpelweg te lang. Daarom start de optocht nu niet in Wilp, maar op de Knibbelallee ver buiten het dorp bij het onderkomen van Pampus. Daardoor is de tocht naar de thuisbasis van Lollebroek nog maar een kilometer of zes.

  1. Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museumkaart

    Geert Groote Huis in Deventer stroomt vol bezoekers met Museum­kaart

    De vrijwilligers van Deventers kleinste museum moeten vol aan de bak. Waar voorheen de dagen soms langer duurden en een boekje aan de leestafel uitkomst moest bieden, blijven de bezoekers nu binnenstromen. Riet en Ineke zijn er deze middag maar druk mee. De Museumkaart geeft sinds vorige maand entree in het huis dat de moderne devotie visualiseert. En dat betekent in de eerste vijf weken een verdrievoudiging van het aantal bezoekers.