Foto van een aantal jaren geleden: Alain Legel (rechts), met zijn inmiddels overleden ouders.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto van een aantal jaren geleden: Alain Legel (rechts), met zijn inmiddels overleden ouders. © FOTO HISSINK

Chez Antoinette blijft behouden; zoon Alain neemt bekende Deventer horecazaak over

Een horecazaak die kort voor de crisis omviel, maar opkrabbelt en weer de deuren opent, vermoedelijk rond 1 juli. Chez Antoinette, een van de oudste, zo niet het oudste restaurant van Deventer in het historische Bergkwartier blijft bestaan. De  nieuwe eigenaar is Alain Legel.

 1. Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘komeet-party’
  PREMIUM

  Roel Weijenberg uit Twello beleeft dankzij Neowise het weekend van zijn leven met ook een ‘ko­meet-par­ty’

  Het enthousiasme danst door zijn stem als Roel Weijenberg spreekt over de nachten die hij doorbracht met komeet Neowise. De hobby-sterrenkundige uit Twello slaapt maar weinig omdat hij de ‘once in a lifetime’- kans heeft om deze weken dit bijzondere verschijnsel mee te maken. In de nacht van vrijdag op zaterdag deed hij dat met zijn 11-jarige zoon: ‘Dat was een echt vader-zoonmoment!’
 2. Politieagent Henk de Man is de negatieve beeldvorming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’
  PREMIUM

  Politie­agent Henk de Man is de negatieve beeldvor­ming beu: ‘Wij zijn juist heel empathisch’

  Zijn bericht op Facebook bracht een storm aan reacties teweeg. Politieman Henk de Man (61) - een bekende kop in Deventer en Salland - postte op zondag 28 juni een lang en persoonlijk relaas. Daarin windt hij zich op over de negatieve beeldvorming over de politie en zegt hij juist ongelooflijk trots te zijn op zijn werk. De Mans bericht leverde al ruim 10.000 - bijna louter positieve - reacties op. De geboren Zutphenaar wil zijn hartenkreet graag toelichten in een persoonlijk verhaal.