Volledig scherm
Parantion in Deventer © Google Streetview

Chinese delegatie naar Deventer vanwege populair online platform voor universiteiten

Een delegatie van de Stomatological Hospital of Guangzhou Medical University uit China komt komende maandag 9 december een kijkje nemen bij het bedrijf Parantion uit Deventer. De Chinese universiteit is namelijk van plan met een opleidingsplatform te gaan werken dat door de Deventenaren is ontwikkeld.

De Chinezen zullen in Deventer informatie krijgen over het zogeheten Scorion. Dit is een online platform dat de school inzicht kan geven in de ontwikkelingen die studenten of medewerkers doormaken. Een student en zijn of haar begeleider kunnen dan bijvoorbeeld zien welke vorderingen worden gemaakt in bepaalde vakken. Ieder universitair medisch centrum in Nederland maakt gebruikt van Scorion. 

De directeur van de opleiding tandheelkunde van Radboud UMC in Nijmegen gaf in 2017 in China een presentatie aan het Stomatological Hospital of Guangzhou Medical University over dit in Deventer ontwikkelde platform. Naar aanleiding daarvan heeft de Chinese universiteit besloten om ook met Scorion te willen gaan werken. 

Veel verschillen

Parantion startte daarop een gezamenlijk project met Radboud en de Chinese school om hun online platform ook ver over de grens te kunnen gaan gebruiken. Het Deventer bedrijf noemt het project ‘uitdagend’.  ‘Ondanks veel verschillen tussen cultuur, onderwijs en werkwijzen gaat het toch lukken, doordat alle partijen nauw blijven samenwerken om het project te laten slagen’, schrijft het bedrijf hoopvol. 

Met het bezoek van de Chinese delegatie aan Deventer wordt volgens het bedrijf een volgende stap gezet in de samenwerking. De Chinezen leren bovendien maandag de stad beter kennen en hebben een ontmoeting met de locoburgemeester.

  1. Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Championship bij Burnside in Deventer
    PREMIUM

    Tientallen gekkies strijden om het World Open Amateur Ping Pong Champions­hip bij Burnside in Deventer

    Een tot pingpongarena omgebouwde skatebaan. Vanavond strijden zeventig tafeltennissers om het World Open Amateur Ping Pong Championship in het pand van Burnside in Deventer. ,,Tafels. Biertje erbij. En dan de finale als in zo’n arena. Iedereen er schreeuwend omheen.’’ Op voorhand al een doorslaand succes. Tafeltennisvereniging Swift heeft acuut de inschrijving gestopt, omdat er te veel mensen mee wilden doen.