Volledig scherm
PREMIUM
Nu het Grote Kerkhof autovrij is, vinden sommige binnenstadsbewoners dat er te weinig parkeerplekken zijn voor vergunninghouders. Het college is dat niet met hen eens. © FOTO HISSINK

College: ‘Voldoende parkeerplekken voor vergunninghouders in het centrum’

Het wegvallen van het Grote Kerkhof als parkeerplaats voor vergunninghouders uit de binnenstad heeft volgens burgemeester en wethouder niet tot een tekort aan plekken geleid. Ze zijn vooralsnog niet van plan meer parkeergelegenheid te creëren voor de binnenstadsbewoners met een vergunning.

Dit blijkt uit de beantwoording van de vragen die D66 heeft gesteld. Deze fractie had klachten ontvangen van centrumbewoners over het tekort aan parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Het college bevestigt dat het signalen heeft ontvangen dat mensen verder van huis moeten parkeren, ‘maar we krijgen ook signalen van bewoners die dit niet als een probleem ervaren'.  

  1. Woningbouwcorporaties willen huurhuizen verduurzamen in plaats van belasting betalen

    Woningbouw­cor­po­ra­ties willen huurhuizen verduurza­men in plaats van belasting betalen

    Woningbouwcorporaties uit de wijde regio hebben in Den Haag geprotesteerd tegen de Verhuurdersheffing. De belasting die het Rijk heft over sociale woningen steken de verhuurders liever in verduurzaming van hun huizen en het om laag brengen van woonlasten van hun huurders. Alleen al in de Stedendriehoek gaat het om 71 miljoen dat geinvesteerd zou kunnen worden in de komende twee jaar. Ook corporaties uit Salland en Zwolle zijn naar Den Haag afgereisd om de eigen plannen te presenteren.