Volledig scherm
PREMIUM
Nu het Grote Kerkhof autovrij is, vinden sommige binnenstadsbewoners dat er te weinig parkeerplekken zijn voor vergunninghouders. Het college is dat niet met hen eens. © FOTO HISSINK

College: ‘Voldoende parkeerplekken voor vergunninghouders in het centrum’

Het wegvallen van het Grote Kerkhof als parkeerplaats voor vergunninghouders uit de binnenstad heeft volgens burgemeester en wethouder niet tot een tekort aan plekken geleid. Ze zijn vooralsnog niet van plan meer parkeergelegenheid te creëren voor de binnenstadsbewoners met een vergunning.

Dit blijkt uit de beantwoording van de vragen die D66 heeft gesteld. Deze fractie had klachten ontvangen van centrumbewoners over het tekort aan parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Het college bevestigt dat het signalen heeft ontvangen dat mensen verder van huis moeten parkeren, ‘maar we krijgen ook signalen van bewoners die dit niet als een probleem ervaren'.  

 1. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoestbare stofje
  PREMIUM

  Gemeenten, bedrijven en brancheor­ga­ni­sa­ties in rep en roer na PFOS-brief: 6 vragen over dit onverwoest­ba­re stofje

  De telefoon van Aiko Hensums van Expertisecentrum PFAS staat roodgloeiend. Gemeenten, bedrijven en brancheorganisaties zitten met hun handen in het haar sinds er nieuwe eisen zijn aangekondigd voor grond. Wie grond wil verplaatsen moet het verplicht analyseren. Er mag per kilo grond slechts een microgram van het stofje PFOS zitten. Hensums is er sinds 2012 mee bezig en beantwoordt de meest prangende vragen.
 2. Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Het leven van Evelien en Koos Janssen uit Deventer staat ineens in het teken van ‘Batten’

  Voor ouders wier wereld begin juli even stil kwam te staan, zitten Koos en Evelien Janssen opvallend strijdbaar aan tafel. De meedogenloze ziekte van Batten (type CLN3) knalde zeven weken geleden plotsklaps hun leven in, maar niets doen is voor het ondernemerspaar geen optie. Er moet een middel komen dat deze verwoestende kinderziekte kan stabiliseren. Dat betekent dat er eerst veel aandacht nodig is om Batten op de medische radar te krijgen. En meer geld voor onderzoek. Dus komen ze in actie voor de stichting Beat Batten.