Volledig scherm
PREMIUM
Nu het Grote Kerkhof autovrij is, vinden sommige binnenstadsbewoners dat er te weinig parkeerplekken zijn voor vergunninghouders. Het college is dat niet met hen eens. © FOTO HISSINK

College: ‘Voldoende parkeerplekken voor vergunninghouders in het centrum’

Het wegvallen van het Grote Kerkhof als parkeerplaats voor vergunninghouders uit de binnenstad heeft volgens burgemeester en wethouder niet tot een tekort aan plekken geleid. Ze zijn vooralsnog niet van plan meer parkeergelegenheid te creëren voor de binnenstadsbewoners met een vergunning.

Dit blijkt uit de beantwoording van de vragen die D66 heeft gesteld. Deze fractie had klachten ontvangen van centrumbewoners over het tekort aan parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Het college bevestigt dat het signalen heeft ontvangen dat mensen verder van huis moeten parkeren, ‘maar we krijgen ook signalen van bewoners die dit niet als een probleem ervaren'.  

  1. Rechter wijst bezwaar af van islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Rechter wijst bezwaar af van islamiti­sche basis­school De Zonnebloem in Deventer tegen nieuwe locatie

    Het ziet ernaar uit dat islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer definitief verhuist naar het schoolgebouw aan het Andriessenplein in wijk De Vijfhoek. De rechter in Zwolle heeft het beroep dat het bestuur had ingesteld tegen het besluit van burgemeester en wethouders van Deventer ongegrond verklaard. De school vreest verlies van enkele tientallen leerlingen door de verhuizing.