Containertuintjes zoals die ook in Deventer worden aangelegd.
Volledig scherm
PREMIUM
Containertuintjes zoals die ook in Deventer worden aangelegd. © CityGard

'Containertuintjes' zijn het geheime wapen tegen rotzooi in Deventer

pollOndergrondse afvalcontainers zijn niet bepaald het fraaiste straatmeubilair. Toch is dat niet de enige reden waarom in de gemeente Deventer binnenkort bloembakken rondom containers worden geplaatst, als een soort groen jasje. Nee, de nieuwe containertuintjes moeten juist méér rotzooi voorkomen. 

0 reacties

 1. Kun jij de vergoeding voor de stijgende energiekosten missen? Zo kun je een andere Deventenaar helpen
  PREMIUM

  Kun jij de vergoeding voor de stijgende energiekos­ten missen? Zo kun je een andere Devente­naar helpen

  De energieprijzen stijgen. Iedere Nederlander krijgt via de energiebelasting een compensatie van 400 euro. Voor de een is dit te weinig, maar de ander heeft het geld helemaal niet nodig. De kerken in Deventer komen in actie om de kloof tussen arm en rijk een beetje te dichten. Lees hier hoe je (een deel van) jouw vergoeding kunt schenken aan een stadsgenoot die het harder nodig heeft dan jij.
 2. ’s Ochtends om tien uur al een kan bier op het terras in Deventer: ‘Ik was gelijk begonnen met een shotje’
  PREMIUM
  video update

  ’s Ochtends om tien uur al een kan bier op het terras in Deventer: ‘Ik was gelijk begonnen met een shotje’

  De eerste kan bier staat om kwart over tien al op tafel op het terras van café Persee op de Brink in Deventer. Vrienden Leon Dekker (23), Daan de Rijk (20) en Yason van der Vegt (19) proosten enthousiast. ,,Ik was vanochtend al gelijk begonnen met een shotje’’, lacht Leon. Dat het terras om 12 uur alweer dicht gaat, is geen domper. ,,Het is áctie, daar doen wij graag aan mee.’’
 3. Deventer Schouwburg en Theater Mimik doen mee aan actie Kapsalon Theater

  Deventer Schouwburg en Theater Mimik doen mee aan actie Kapsalon Theater

  Een nagelbehandeling, massage of knipbeurt? De Deventer Schouwburg en theater Mimik doen ook mee aan de landelijke actie ‘Kapsalon Theater’ van aanstaande woensdag. Op die dag openen diverse theaters, schouwburgen en bioscopen hun bezoek voor mensen die een knip- of wellnessbehandeling krijgen, onder het genot van een voorstelling of een film. Dit als ludiek protest tegen de nu geldende coronamaatregelen voor de cultuursector.