Betaald parkeren, foto ter illustratie
Volledig scherm
PREMIUM
Betaald parkeren, foto ter illustratie © ANP XTRA

Coronavirus laat Deventer en Zutphen niet gratis parkeren

Parkeren voor nop blijft een utopie in de stadscentra van Deventer en Zutphen. De beide steden hebben niet de intentie om de parkeerautomaten te vergrendelen en het betaald parkeren de komende weken uit te schakelen vanwege het om zich heen grijpende coronavirus.

,,Nee, in Zutphen blijft betaald parkeren gewoon gehandhaafd’’, stelt Anniek Neve. De woordvoerder van de gemeente Zutphen krijgt bijval van haar collega in Deventer. Net als Neve reageerde Maarten Jan Stuurman enigszins verbaasd op het nieuws uit Nijkerk, waar het stadsbestuur besloot de parkeerautomaten per direct buiten werking te stellen. Veel mensen maken op een dag immers gebruik van de automaten. Het coronavirus kan dus eenvoudig worden verspreid door de drukknoppen, oordeelden de Nijkerkse bewindsbepalers.

 1. Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sidney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’
  PREMIUM

  Deventer echtpaar mist repatrië­rings­vlucht vanuit Sidney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

  Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney mistte het Deventer echtpaar Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het stel werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.”
 2. Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’
  PREMIUM
  VIDEO

  Schapen van Marianne onthoofd en geslacht: ‘Voor die paar tientjes vlees?’

  Voor de tweede keer in anderhalve week zijn loslopende schapen in de regio op illegale, professionele wijze in de nacht afgeslacht. Schaapherder Marianne Gaspersz trof vanochtend de ingewanden, de kop en vachten aan van een afgeslacht schaap en lammetje. Onlangs werden in Olst op vergelijkbare wijze twee rammen geslacht bij een kinderboerderij. Gaspersz: ,,Ik was helemaal van de kaart. De vraag is ook: wanneer doen ze het weer?”