Volledig scherm
PREMIUM
Leerlingen van kunst- en cultuurcentrum het Kunstcircuit protesteerden onlangs op het stadhuis. Het centrum aan de Keizerstraat en het aanbod aan cursussen, bijvoorbeeld theater, muziek en beeldende kunst lijkt na gesprekken tussen de gemeente en het Kunstcircuit overeind te blijven. © Kevin Hagens

Cursisten en docenten Deventer Kunstcircuit kunnen blijven aan Keizerstraat

Kunst- en cultuureducatiecentrum Kunstcircuit kan naar verwachting in het huidige onderkomen aan de Keizerstraat blijven. Dat betekent goed nieuws voor de pakweg tweeduizend leerlingen en cursisten die wekelijks gebruik maken van de ruimtes voor theater, beeldende kunst en muzieklessen.

Het sluiten van het pand in de Keizerstraat noemt wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks) nu ‘onwenselijk’ en het college van B en W verwacht een oplossing te vinden voor de hoge huisvestingslasten.

  1. Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermaledijd Stadskantoor Deventer

    Andries van den Berg: van Rondje om de Kerk tot vallen over vermale­dijd Stadskan­toor Deventer

    Andries van den Berg is overleden. Het land zal hem vooral herinneren als de strijdbare onconventionele FNV-vakbondsman. De nog immer populaire zinsnede ‘rondje rond de kerk', in het NS-conflict met machinisten is uit zijn mond opgetekend, toen begin deze eeuw de treinmachinisten streden voor betere werkomstandigheden. Van den Berg was de eerste wethouder die Deventer van buiten haalde. Hij verhuisde speciaal naar Deventer, maar moest na een kleine twee jaar het veld ruimen omdat zijn PvdA struikelde over het stadskantoordossier.