Volledig scherm
Bij het twintigjarig jubileum van Café de Hete Brij kreeg Ellis Hetebrij een tijdelijk plantsoen naar haar vernoemd. © Frans Paalman

De Hete Brij in Zwolle opnieuw beste café van Overijssel in landelijke Café Top 100

videoCafé De Hete Brij in Zwolle is het beste café van Overijssel, als je de landelijke Café Top 100 moet geloven. Het Zwolse café eindigt op de zevende plek in de Nederlandse Café Top 100. 

Vorig jaar eindigde het bruine Zwolse café nog op de vijfde plek in die Top 100, die jaarlijks in elkaar gedraaid wordt door multimedia- en nieuwsplatform Misset Horeca. Eigenaresse Elles Hetebrij bouwde haar café aan de Nieuwe Markt eigenhandig op en vierde vorig jaar het 20-jarig bestaan. Gisteravond reageerde het personeel van het café met een volledig uitgelaten op de topnotering. Het café was vorig jaar ook al het beste van de provincie. 

Zwartsluis en Genemuiden

Andere café's in de regio met een Top 100-notering zijn 't Proeflokaal van Zwolle (plek: 70), De Sluus in Zwartsluis (plek: 92) en D’olde Soldoat in Genemuiden (plek: 94). Cafés dienen zichzelf op te geven om deel te nemen en betalen voor deelname zo'n 200 euro. Onderdeel van de beoordeling is onder meer een jurybezoek, waarin wat wordt gegeten en gedronken. 

De eer voor het beste café van Nederland gaat volgens Misset Horeca naar het Rotterdamse café Sijf.