Volledig scherm
PREMIUM
Armin Blom met de mobiele pizza-oven waarmee hij volgend jaar feesten op evenementen in de regio echte Napolitaanse pizza’s wil gaan bakken. © FOTO HISSINK

De (straat-)pizza van Armin Blom ‘hangt’ echt op zijn Napolitaans

Deventenaar Armin Blom hoopt volgende zomer met zijn pizza-oven op de aanhangwagen van zijn auto veel feesten en partijen in de regio op te mogen luisteren. Er bestaan wel meer mobiele pizzeria’s, maar voor zover Blom (26) weet is hij de enige die de echte Napolitaanse pizza bakt. ,,De Amerikaanse pizza blijft recht naar voren staan als je de punt naar je mond brengt. De pizzapunt uit Napels hangt een beetje. Dat is de enige échte pizza.”  

Na veel wikken en wegen bestelde Blom in juni zijn mobiele pizza-oven in Napels, met als doel het volgende buitenseizoen vol aan de bak te gaan met zijn cateringbedrijf onder de naam Strada Pizza (straatpizza). ,,Hij kwam twee weken geleden binnen en toen leek het me wel een goed idee om nu alvast te beginnen en naam te maken voor volgend jaar. Dat was een goed idee, ik heb afgelopen  weekend mijn eerste twee opdrachten krijg al heel veel telefoontjes om op feestjes volgend jaar te komen bakken.”

 1. Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen
  PREMIUM
  video

  Insecten eten? Onze Angelique neemt de proef op de som en laat zich verrassen

  Wat ga ik eten? Insecten? Zonder uitzondering kijken mensen me verbijsterd of zelfs meewarig aan. Insecten? Vrijwillig? Ja, echt dus. Misschien juist wel omdat ik het doodeng vind. En in het buitenland de eettentjes niet altijd vertrouw. Maar Berry Steenbruggen is een bekende Deventenaar. Als hij vraagt wie met hem insecten wil proberen, vrees ik dat dit mijn uitgelezen kans is. Als twee miljard mensen op deze wereld met enige regelmaat insecten eten, dan zal het toch niet zo vreselijk zijn?
 2. Hoe opiniepeiler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interesseert me niet’
  PREMIUM

  Hoe opiniepei­ler Maurice de Hond steeds weer in Deventer moordzaak duikt: ‘Louwes interes­seert me niet’

  Niemand is zo overtuigd van de onschuld van de veroordeelde Ernest Louwes in de Deventer moordzaak als Maurice de Hond (71). Veroordeeld voor smaad, maar hij gaat onverminderd door. Met ‘nieuw ontlastend bewijs’. Waarom zet de Amsterdamse opiniepeiler jaar in jaar uit zijn carrière op het spel om de Deventer moordzaak? ,,De geschiedenis heeft mij geleerd wat het is om te leven in een staat zonder rechtsorde. Louwes interesseert me niet.”