Op 'gepaste afstand' genieten veel mensen van de zon langs de IJssel in Deventer. Het is nergens stil langs de rivier.
Volledig scherm
PREMIUM
Op 'gepaste afstand' genieten veel mensen van de zon langs de IJssel in Deventer. Het is nergens stil langs de rivier. © Paul Nolens

De tijd van massaal thuisblijven is voorbij. Deventer geniet buiten van warme Hemelvaartsdag

Wie op Hemelvaartsdag langs de IJssel reed, zag dat de tijd van binnenblijven voor veel Deventenaren voorbij is. Overal genoten mensen langs de rivier van de warme vrije dag, maar nergens zo massaal, dat de anderhalve meter afstand in het geding kwam. In het centrum zag je ook overal plukjes mensen, al was het maar om even een ijsje te kopen.

Marijke (80) zit heerlijk op een bankje langs de Iangs de IJssel, aan de Onder de Linden. Om haar heen zitten mensen in groepjes op kleedjes in het gras. Ze leest in de volle zon en geniet zichtbaar. ,,Ik kom hier al jaren graag. Ik woon zelf in Apeldoorn, maar ik geniet zo van dit plekje langs de rivier. Normaal ga ik in het gras zitten, maar nu ben ik op een bankje gaan zitten, dan is het toch makkelijker afstand houden.”

  1. Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alternatief’
    PREMIUM

    Gemeente Voorst wil meer toeristen uit Nederland lokken: ‘Rondje Posbank is leuk, Bussloo een prima alterna­tief’

    De weidse uiterwaarden, rood-witte koeien, gezellige dorpjes en een rivier die door het landschap slingert. Je kan naar vliegveld Teuge of naar de sauna in Bussloo. De gemeente Voorst heeft volgens eigen zeggen alles in zich om meer toeristen te trekken en daar zet wethouder Harjo Pinkster vol op in nu buitenlandse vakantiereizen in de coronatijd worden uitgesteld.