Burgemeester Ron König en kunstenares Loes ten Anscher tonen de nieuwe Deventer Stadsspeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Ron König en kunstenares Loes ten Anscher tonen de nieuwe Deventer Stadsspeld. © Ronald Hissink

De vingerafdruk van het Deventer stadhuis wordt ook een onderscheiding: ‘Bijna een nieuw wapen’

Ze zitten al op en in het Deventer stadhuis, de bekende vingerafdrukken van Deventenaren. En straks prijkt het ‘Deventer symbool’ ook op een colbert, blouse of trui. De vingerafdruk is als ontwerp gekozen voor de nieuwe Deventer Stadsspeld, die vanaf januari wordt uitgereikt aan mensen die een belangrijke rol in de samenleving vervullen.

0 reacties

 1. 85 jaar trouw lidmaatschap van de FNV: deze krasse Deventerse van 96 jaar heeft dit record te pakken
  PREMIUM
  met video

  85 jaar trouw lidmaat­schap van de FNV: deze krasse Deventerse van 96 jaar heeft dit record te pakken

  Ze is het langstzittende lid van de vakbond FNV in Nederland. De 96-jarige Betsy Wiggemans-Preusterink uit Deventer. Een krasse tante die na het overlijden van haar man in 1988 zijn lidmaatschap door liet lopen. Met als gevolg dat ze de voorzitter van de grootste vakbond van Nederland, Tuur Elzinga, op bezoek kreeg, die haar uitgebreid bedankte voor haar trouwe lidmaatschap.
 1. LIVE | GA Eagles bezwijkt al vroeg onder druk van PSV en moet in de achtervolging

  LIVE | GA Eagles bezwijkt al vroeg onder druk van PSV en moet in de achtervol­ging

  Minder dan drie dagen na de verloren wedstrijd tegen AZ (1-4) krijgt Go Ahead Eagles in de eredivisie alweer te maken met een topploeg. Alhoewel het bij de tegenstander van zaterdag, PSV, allesbehalve soepeltjes loopt de laatste weken. GA Eagles begint met 3 wijzigingen in de basis: Jay Idzes keert terug, en Rashaan Fernandes en Finn Stokkers hebben ook een basisplaats. Dat gaat ten koste van Jamal Amofa, Bobby Adekanye en Isac Lidberg. Volgens trainer Hake heeft dat deels te maken met fysieke belasting in deze voor GA Eagles drukke weken.