Artsen Judith Langerlaar en Elvira Flikweert behandelen op de spoedpost van het ziekenhuis de kindjes die hun voet tussen de spaken krijgen. In minstens de helft van de gevallen was het ongeval niet nodig geweest: gebruik een goed kinderzitje.
Volledig scherm
PREMIUM
Artsen Judith Langerlaar en Elvira Flikweert behandelen op de spoedpost van het ziekenhuis de kindjes die hun voet tussen de spaken krijgen. In minstens de helft van de gevallen was het ongeval niet nodig geweest: gebruik een goed kinderzitje. © FOTO HISSINK

Deventer artsen slaan alarm: schokkend veel kleine voetjes tussen de fietsspaken

pollArtsen van het Deventer Ziekenhuis slaan alarm. Elf kinderen belandden vorige maand op de spoedpost nadat ze met hun voetjes tussen de fietsspaken kwamen. Normaal ligt dit aantal veel lager. ,,Het is een vorm van verwaarlozing. Je zet je kind toch ook vast in een goed autostoeltje?’'

 1. Libanonveteraan Bert Kleine Schaars uit Deventer zet hulpactie op voor Beiroet: ‘Anoniem geld geven vind ik niks’
  PREMIUM

  Libanonve­te­raan Bert Kleine Schaars uit Deventer zet hulpactie op voor Beiroet: ‘Anoniem geld geven vind ik niks’

  Libanon-veteraan Bert Kleine Schaars kwam meteen in actie toen hij dinsdag zag wat voor ramp zich in Beiroet voltrok. Anoniem geld geven vindt hij maar niks, want veel vertrouwen in de Libanese regering heeft hij niet. Sinds vrijdagmiddag kunnen mensen bij het Veteraneninstituut geld doneren. Wat hij ermee gaat doen? Dingen die echt nodig zijn, zoals het verschepen van voedsel en medicijnen.
 2. Omwonenden motorongeluk Rijksstraatweg in Twello zagen het al aankomen: ‘Ze trokken al op bij de rotonde’
  PREMIUM

  Omwonenden motoronge­luk Rijks­straat­weg in Twello zagen het al aankomen: ‘Ze trokken al op bij de rotonde’

  Bewoners van de Rijksstraatweg aan de rand van Twello zagen het zware motorongeluk vrijdagavond voor hun eigen ogen gebeuren. Officieel mag je vijftig op dit stukje weg tussen twee rotondes in, maar veel automobilisten en motorrijders houden zich daar volgens de omwonenden niet aan. Zowel de familie De Voogd als Henk Lankhorst vinden dat ze in een levensgevaarlijke bocht wonen.
 3. Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af
  PREMIUM

  Meerpalen in Deventer, ruw hout in Raalte en bankjes in Zutphen: zo schermen de cafés hun terras af

  De terrassen zien er steeds mooier uit. Waar in eerste instantie de horeca houtje-touwtje oplossingen bedacht om één ingang voor het terras te creëren, komen er nu steeds chiquere afzettingen. De terrassen zijn helemaal coronaproof. Sterker nog: het zou wat betreft veel horecamensen wel zo mogen blijven. De nieuwe maatregel dat mensen een vaste plek moeten krijgen op het terras is daarmee een fluitje van een cent geworden.