Vrijwilliger Dick Keizer bereidt de kinderen voor op het lesprogramma Foto Ronald Hissink
Volledig scherm
PREMIUM
Vrijwilliger Dick Keizer bereidt de kinderen voor op het lesprogramma Foto Ronald Hissink © Ronald Hissink

Deventer basisscholieren leren wat speelgoed zegt over tijdsgeest: ‘Ik zag vroeger nooit zwarte poppen’

Wat kan speelgoed kinderen leren over gender, identiteit en stereotyperingen? De leerlingen van groep 6, 7 en 8 van de De Kleine Planeet in Deventer ontdekken dat in het interactieve lesprogramma De Speelgoedspiegel in het Speelgoedmuseum. Er komen vragen langs als: kunnen kinderen nog wel met neppistolen spelen? ,,Dat is heel gewelddadig.’’

0 reacties

 1. Ritjes naar Deventer ten spijt: justitie wil ruim een ton zien van man die hennepplantjes verzorgde
  PREMIUM

  Ritjes naar Deventer ten spijt: justitie wil ruim een ton zien van man die hennep­plant­jes verzorgde

  Hij reed een keer of twee per week vanuit Etten-Leur (Noord-Brabant) naar Deventer om hennepplantjes in een bedrijfspand te verzorgen. Maar nu zit de 37-jarige Jamal D. met de gebakken peren. Niet de geëiste gevangenisstraf is zijn grootste probleem, maar de misdaadwinst die het Openbaar Ministerie wil incasseren: ruim een ton. En dan wil energiemaatschappij Liander ook nog een kleine 21.000 euro voor illegaal afgetapte stroom.
 1. Glenn en Samantha uit Deventer werden verrast tijdens bevalling: ‘Dit had de verloskundige nog nooit meegemaakt’
  PREMIUM
  video

  Glenn en Samantha uit Deventer werden verrast tijdens bevalling: ‘Dit had de verloskun­di­ge nog nooit meegemaakt’

  Twee onafhankelijke echoscopisten hadden gekeken en twee keer kregen Samantha Boerkamp (27) en Glenn Minnes (31) hetzelfde te horen: ze zouden een jongetje krijgen. De verloskundige kwam vorige week dinsdag dan ook met een totale verrassing: het geboren kindje bleek een meisje. Ruim een week later is de familie nog altijd beduusd, maar vooral heel gelukkig.
 2. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  1

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?