Op het karakteristieke dak van sportcentrum De Scheg in Deventer komen mogelijk 790 zonnepanelen te liggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het karakteristieke dak van sportcentrum De Scheg in Deventer komen mogelijk 790 zonnepanelen te liggen. © Sportbedrijf Deventer / ANP / Cees Elzenga / fotobewerking de Stentor.

Deventer daken vol met zonnepanelen? Gemeente heeft De Scheg en tientallen andere panden op het oog

De Scheg, schoolgebouwen en voetbalkantines. Nu zijn de daken nog leeg, maar de gemeente Deventer wil duizenden zonnepanelen leggen op deze ongebruikte ruimte. Geschatte kosten zijn zo’n 1,6 miljoen euro. 

 1. Nieuwbouw­huis in Deventer wijk nu al prooi voor kamerver­huur­der, maar gemeente kan er weinig aan doen
  PREMIUM

  Nieuwbouw­huis in Deventer wijk nu al prooi voor kamerver­huur­der, maar gemeente kan er weinig aan doen

  Kleine huizen die door (te) veel arbeidsmigranten bewoond worden zorgen in de Deventer Rivierenwijk voor problemen. Afval op straat, drinkende mannen in de speeltuin, het is aan de orde van de dag. Nieuwbouw moet de Rivierenwijk nieuw elan geven. Daarom snappen de bewoners van nieuwbouwproject Snippen aan de Dijk weinig van de vergunning die de gemeente heeft afgegeven voor kamerverhuur in hun buurt. Daar wil de gemeente toch juist van af?
 2. Vamos a la playa? Bij Johan (52) uit Deventer is het al kerst in huis: ‘Welkom op de Noordpool’
  PREMIUM
  met video

  Vamos a la playa? Bij Johan (52) uit Deventer is het al kerst in huis: ‘Welkom op de Noordpool’

  De mussen vallen van het dak en airco’s draaien overuren door een hittegolf. Het contrast kan dan ook niet groter zijn wanneer je bij Johan Molenaar in Deventer het huis in loopt. De Deventenaar dompelt zijn woning al onder in de winterse kerstsferen. Duizenden lampjes, honderden kerstballen en zelfs zijn badkamer ontkomt niet aan kerstversiering. ,,Ik heb zo veel decoratie dat ik de spullen apart verzekerd heb.’’