Volledig scherm
Meteen links bij de ingang van het Deventer Stadskantoor komt in de Stadsetalage in de loop van dit jaar een Duurzaamheidscentrum.

Deventer Duurzaamheidscentrum in stadhuis kan van start

Het duurzaamheidscentrum in het Deventer stadskantoor kan halverwege dit jaar beginnen. Dat wordt een plek voor informatie en advies aan mensen die met duurzaamheid bezig willen. Dat meldt wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks).

Rondom duurzaamheid zijn ook exposities mogelijk. Het wordt daarmee niet alleen een vraagloket, aldus Verhaar. Organisaties en instellingen die interesse hebben om iets te organiseren, kunnen zich melden bij de gemeente. Die stelt de ruimte gratis beschikbaar, zorgt voor schoonmaak en helpt bij de inrichting.

Afwisselen

Initiatieven wisselen elkaar om het half jaar af. Thema’s rond duurzaamheid kunnen volgens Verhaar zijn: ‘Hoe maak ik mijn woning gasloos?” of ‘hoe zorgen we dat onze buurt in warme zomers koel blijft?’

Bekend was al dat het duurzaamheidscentrum er komt. De gemeenteraad besloot daar afgelopen najaar toe en trok daar jaarlijks 25.000 euro voor uit.

Volgens Verhaar hebben er al partijen geïnformeerd om iets te organiseren. 

De Stadsetalage is nu alleen voor exposities in gebruik van bijvoorbeeld museumorganisatie Deventer Verhaal of architectuurcentrum Rondeel.

  1. Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarktschool Deventer

    Grote twijfels over verbouwing voormalige Houtmarkt­school Deventer

    Het lijkt allerminst voorspoedig te gaan met de verbouwing van de voormalige Houtmarktschool aan de voet van de Bergkerk in Deventer. Enkele kopers van nog te realiseren appartementen zijn naar de rechter gestapt omdat ze de ontwikkelaar niet vertrouwen na, volgens hen, dubieuze facturen. Onderaannemer timmerfabriek De Haan zegt in een geschil over geleverd werk aangifte te zullen doen bij de politie vanwege oplichting. Ondertussen lijkt de verbouwing van het monumentale pand vertraging op te lopen.