Volledig scherm
Meteen links bij de ingang van het Deventer Stadskantoor komt in de Stadsetalage in de loop van dit jaar een Duurzaamheidscentrum.

Deventer Duurzaamheidscentrum in stadhuis kan van start

Het duurzaamheidscentrum in het Deventer stadskantoor kan halverwege dit jaar beginnen. Dat wordt een plek voor informatie en advies aan mensen die met duurzaamheid bezig willen. Dat meldt wethouder Carlo Verhaar (GroenLinks).

Rondom duurzaamheid zijn ook exposities mogelijk. Het wordt daarmee niet alleen een vraagloket, aldus Verhaar. Organisaties en instellingen die interesse hebben om iets te organiseren, kunnen zich melden bij de gemeente. Die stelt de ruimte gratis beschikbaar, zorgt voor schoonmaak en helpt bij de inrichting.

Afwisselen

Initiatieven wisselen elkaar om het half jaar af. Thema’s rond duurzaamheid kunnen volgens Verhaar zijn: ‘Hoe maak ik mijn woning gasloos?” of ‘hoe zorgen we dat onze buurt in warme zomers koel blijft?’

Bekend was al dat het duurzaamheidscentrum er komt. De gemeenteraad besloot daar afgelopen najaar toe en trok daar jaarlijks 25.000 euro voor uit.

Volgens Verhaar hebben er al partijen geïnformeerd om iets te organiseren. 

De Stadsetalage is nu alleen voor exposities in gebruik van bijvoorbeeld museumorganisatie Deventer Verhaal of architectuurcentrum Rondeel.

 1. Vijf oppositiefracties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvisie

  Vijf oppositie­frac­ties lopen weg bij debat over Deventer Cultuurvi­sie

  Deventer Belang, VVD, Deventer Sociaal, DeventerNu en Denk doen niet mee aan het debat over de veelbesproken Cultuurvisie. Voorafgaand aan het debat is in een besloten vergadering geheimhouding gelegd op een volgens de fracties relevant dossier voor de Cultuurvisie. Toen het ordevoorstel van Bert Kleine Schaars (Deventer Belang) voor uitstel van het cultuurdebat werd afgewezen, besloten de fracties na kort beraad de raadsvergadering te verlaten.
 2. Meadow op het Deventer Stadsstrand als voorbeeld voor de rest van de provincie
  PREMIUM

  Meadow op het Deventer Stads­strand als voorbeeld voor de rest van de provincie

  Meadow op het Deventer Stadsstrand is pas een maand of twee open, maar het voelt voor eigenaren Koos en Evelien Janssen en hun gasten alsof de horecagelegenheid er altijd is geweest. Het bureaucratisch voortraject van bijna vier jaar dat er aan vooraf ging is vrijwel vergeten. Overijssels gedeputeerde (en Deventerse) Monique van Haaf en wethouder Liesbeth Grijsen zijn laaiend enthousiast. ,,Kijk nou naar dit uitzicht. Hoe mooi het hier is. En hoe dit Deventer en Overijssel op de kaart zet.”