Jeltje van Essen ziet vanuit haar hotelkamer hun repatriëringsvlucht naar Nederland vertrekken. ,,Onze vlucht naar Nederland zou om 16.00 gaan, we waren om 15.15 bij de incheckbalie in Sydney. Toen was er alleen nog maar bewaking in de hal, alle balies waren leeg. Een bewaker probeerde nog te bellen met de gate, maar het lukte niet om in contact te komen met de vliegtuigcrew.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jeltje van Essen ziet vanuit haar hotelkamer hun repatriëringsvlucht naar Nederland vertrekken. ,,Onze vlucht naar Nederland zou om 16.00 gaan, we waren om 15.15 bij de incheckbalie in Sydney. Toen was er alleen nog maar bewaking in de hal, alle balies waren leeg. Een bewaker probeerde nog te bellen met de gate, maar het lukte niet om in contact te komen met de vliegtuigcrew.” © Eigen foto

Deventer echtpaar mist repatriëringsvlucht vanuit Sydney: ‘Vanuit onze hotelkamer zagen we hét vliegtuig vertrekken’

Door een vertraging van hun vlucht van Brisbane naar Sydney misten Jeltje van Essen (66) en Henk Muller (70) vandaag hun repatriëringsvlucht van Sydney naar Nederland. Het Deventer echtpaar werd onlangs nog wereldberoemd vanwege de koalawantjes die ze breiden na de verwoestende bosbranden in Australië. ,,Vanuit het raam van de hotelkamer zagen we het vliegtuig vertrekken.” 

De twee vertrokken vanmorgen vroeg voor een binnenlandse vlucht van Brisbane naar het zuidelijker gelegen Sydney. Daar zouden ze vandaag vlucht KL828 pakken, de eerste repatriëringsvlucht voor gestrande Nederlanders in Australië

Hun vlucht naar Brisbane liep echter al snel anderhalf uur vertraging op. ,,Onze vlucht naar Nederland zou om 16.00 gaan, we waren uiteindelijk om 15.15 bij de incheckbalie in Sydney. Toen was er alleen nog maar bewaking in de hal, alle balies waren leeg. Een bewaker probeerde nog te bellen met de gate, maar het lukte niet om in contact te komen met de vliegtuigcrew.”