Volledig scherm
Gerrit Vreulink test een fietsenrek bij de centrumgarage. © FOTO HISSINK

Deventer fietser kiest nieuw rek voor uitbreiding stalling

De Deventer fietser heeft gesproken: de fietsenstalling ‘Op de Keizer’ bij de centrumgarage wordt uitgebreid met het ‘DubbeloPP fietsenrek’. 

Bij dit type rek stal je twee fietsen boven elkaar zonder dat je de fiets eerst moet optillen om hem op de rails te krijgen. Fietsers verkozen deze boven drie andere opties.

In het voorjaar van 2020 realiseert Deventer in de fietsenstalling ‘Op de Keizer’ bij de centrumgarage meer ruimte voor fietsers, om bewoners te stimuleren met de fiets naar de binnenstad te gaan. Om tot een goede keuze te komen, konden fietsers vorige week vier fietsenrekken testen. Ruim 180 mensen brachten hun stem uit, waarvan 133 voor dit type fietsenrek kozen.

Hertelling

Ondanks de ruime meerderheid voor dit type fietsenrek, was het geen uitgemaakte zaak dat dit 'm ook zou worden. De stemmen moesten maandag zelfs opnieuw geteld worden. ,,Natuurlijk wegen de stemmen van de fietsers mee, maar we hebben ook de fietsersbond gevraagd mee te denken. En je luistert in de aanbesteding ook naar de beheerders en kijkt uiteraard naar het kostenplaatje’’, zegt gemeentewoordvoerder Maarten-Jan Stuurman.

Fietsers die wel eens op de stations van Den Bosch en Tilburg komen, zullen dit rek al eens gezien hebben. ,,Het is dusdanig geconstrueerd dat het makkelijk in gebruik is. Het bovenste gedeelte is eenvoudig naar beneden en terug naar boven te verplaatsen’’, zegt Oscar Gathier van het bedrijf Armada Mobility, dat de rekken komend voorjaar levert.

Volledig scherm
Het fietsenrek dat ook naar 'Op de Keizer' in Deventer komt. © Armada Mobility