Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. Sinds 2018 liggen ook de verstrekte horecavergunningen en vastgoedtransacties van de gemeente standaard onder het vergrootglas om zo inmenging van criminelen te voorkomen. © ANP XTRA

Deventer gaat steeds verder om crimineel buiten de deur te houden

Deventer doet steeds meer onderzoek om uit te sluiten dat de gemeente in zee gaat met criminelen. Elke nieuwe horecavergunning gaat onder de loep, net als elke vastgoedtransactie van de gemeente. 

Sinds 2018 liggen ook de verstrekte horecavergunningen en vastgoedtransacties van de gemeente standaard onder het vergrootglas om zo inmenging van criminelen te voorkomen. Dat leidde meermaals tot het niet verstrekken van vergunningen of het spaaklopen van vastgoedtransacties. Dat blijkt uit interne rapportage van de gemeente. 

  1. De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenkokend Nederland
    PREMIUM

    De mannen van The Lemon Tree in Deventer koken zichzelf in de kijker van sterrenko­kend Nederland

    Restaurant The Lemon Tree van Valentijn Bergers ging op Valentijnsdag open. Vernieuwend, anders, verrassend, moest het zijn. Tegen de stroom in opende de Deventenaar in ‘zijn stadje’ een restaurant dat in de buurt komt van zijn droom. Zeven maanden later bestormt het restaurant de hitlijsten en wordt deze maandagavond derde in de strijd van The Fork, waarbij de Michelinsterrenkoks van Nederland nieuw geopende restaurants nomineren.