Mogen straks kinderattracties weer opgebouwd worden in de Deventer binnenstad? Wethouder Thomas Walder gaat in gesprek met de Deventer kermisfamilies.
Volledig scherm
PREMIUM
Mogen straks kinderattracties weer opgebouwd worden in de Deventer binnenstad? Wethouder Thomas Walder gaat in gesprek met de Deventer kermisfamilies. © Pim Velthuizen

Deventer helpt kermisfamilies: draaimolens welkom in de stad

Deventer wil op verschillende plekken kinderattracties toestaan om zo de Deventer kermisondernemers te helpen. Een draaimolen op het Grote Kerkhof, de Worp of het evenemententerrein? Waarom niet? Wethouder Thomas Walder heeft de komende week verschillende gesprekken met de mensen van de kermis.

Daarbij draait alles om de vierkante meter en de verschuiving van bezoekerspieken. ,,We praten met horeca en markt. En ook met kermismensen. Een attractie op het Grote Kerkhof moet kunnen. Kleinschalig, gericht op kinderen. Onder de 12 mogen kinderen toch met elkaar spelen, dus heb je ook minder richtlijnen. En als bijvoorbeeld een kinderattractie solitair draait is het ook geen evenement.”