Het Vogeleiland in Deventer wordt in het komende jaar opgeknapt. De gemeente zoekt een nieuwe uitbater voor het paviljoen.
Volledig scherm
Het Vogeleiland in Deventer wordt in het komende jaar opgeknapt. De gemeente zoekt een nieuwe uitbater voor het paviljoen. © Archief/Judah Bolink

Deventer is op zoek naar uitbater voor Vogeleiland

Mensen met goede plannen voor het paviljoen op het Vogeleiland mogen een plan indienen bij de gemeente. Deventer wil de horeca in het plantsoen naast het station nieuw leven inblazen. De gemeente is sinds halverwege vorig jaar eigenaar van de panden op het eiland in het Rijsterborgherpark. Binnenkort wordt een vernieuwingsplan gepresenteerd. 

De gemeente wil dat een nieuwe uitbater samen wil werken met Stichting Vogeleiland en de vrijwilligers. Samen kunnen ze dan evenementen organiseren. De stichting geeft tot halverwege dit jaar om zelf gelden bij elkaar te harken. Dan stopt de toelage van de gemeente Deventer. De politiek gaf vorig jaar aan geen geld te willen steken in het behoud van vogels op het Vogeleiland. De stichting wil er echter graag mee doorgaan en verzorgt de dieren nu met vrijwilligers. 

Selectiecommissie hakt knoop door

De gemeente is en blijft eigenaar van het paviljoen en de kiosk en wil de panden alleen verhuren. Aanvangshuur zou 10.000 euro moeten zijn. Wie alle benodigde papieren heeft, door de Bibop -antecedentenonderzoek- komt en ervaring heeft in horeca, evenementen en vrijwilligersbegeleiding kan zich aanmelden. Uiteindelijk zal een selectiecommissie begin april knopen doorhakken over wie aan de slag mag in het paviljoen. Het is de bedoeling dat het Vogeleiland dit jaar compleet opgeknapt gaat worden.