Iedereen wil weer aan de slag op de kermis. Maar nu er een streep door de zomerkermis is gezet, zien de kermisfamilies geen perspectief meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Iedereen wil weer aan de slag op de kermis. Maar nu er een streep door de zomerkermis is gezet, zien de kermisfamilies geen perspectief meer. © archief/Ronald Hissink

Deventer kermisfamilies willen perspectief na streep door zomerkermis: ‘Straks zijn álle kermissen in de herfstvakantie’

De kermismensen uit Deventer zitten nog steeds  werkeloos thuis. Geen zomerkermis in het vooruitzicht, geen plek waar ze etenswaren kunnen verkopen. ,,En straks zijn álle kermissen in de herfstvakantie. Dan moeten we kiezen voor de omzet. Niet voor onze thuisstad.”

 1. Op de ‘mooiste plek van Deventer’ komen nu appartementen: ‘Dit was de geheime kamer van de directeur’
  PREMIUM

  Op de ‘mooiste plek van Deventer’ komen nu appartemen­ten: ‘Dit was de geheime kamer van de directeur’

  Hij trok er een aantal jaren terug de deur dicht als directeur van Witteveen+Bos. Dat Deventers ingenieurs en adviesbureau is wereldwijd actief. Maar voor Jaap van der Graaf is er nauwelijks een mooiere (werk)plek op aarde dan langs de rivier in Deventer. Nu Witteveen+Bos daar weg is, komen er 29 appartementen. Een kijkje binnen met de ontwikkelaar én oud-directeur. ,,Waar bezoekers ter wereld ook vandaan kwamen: altijd was er die verbazing over de ligging aan de IJssel.”
 1. OM legt Ruinerwold-vader contactverbod op voor 90 dagen
  Play

  OM legt Ruinerwold-va­der contactver­bod op voor 90 dagen

 2. Wereldwijd al meer dan miljard mensen ingeënt
  Play

  Wereldwijd al meer dan miljard mensen ingeënt