Een van de mogelijke locaties voor nieuwbouw rond het centrum. Dit is langs het spoor aan de Diepenveenseweg, vlakbij het station, waar onder meer het oude postkantoor staat van PostNL.
Volledig scherm
PREMIUM
Een van de mogelijke locaties voor nieuwbouw rond het centrum. Dit is langs het spoor aan de Diepenveenseweg, vlakbij het station, waar onder meer het oude postkantoor staat van PostNL. © bidbook gemeente Deventer

Deventer krijgt 4,2 miljoen euro van rijk en provincie voor wonen binnenstad

Deventer krijgt miljoenen van het rijk en de provincie om in een flink tempo meer woningen te realiseren in en direct rond de binnenstad. Het geld, ook bedoeld om het centrum aantrekkelijker te maken, moet uiteindelijk zo’n 600 nieuwe woningen in het stadscentrum opleveren. 

 1. ‘Witwasgevaar’, NV Bergkwartier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’
  PREMIUM
  MET KLIKKAART: MOOISTE PLEKJES BERGKWARTIER

  ‘Witwasge­vaar’, NV Bergkwar­tier roept aandelen terug: ‘Ik hou ze mooi, als aandenken aan het herstel van Deventer’

  Flink wat Deventenaren droegen eind jaren 60 met een aandeel van 25 of 100 gulden een (bescheiden) steentje bij aan het herstel van het Bergkwartier. Voor honderden van die papiertjes is nu een ‘terugroepactie’ gaande vanwege - in theorie - witwasgevaar. De aandelen, die niet op naam staan, zijn nauwelijks geld waard. De emotionele waarde is wél groot. ,,Het is toch mijn bijdrage, hoe klein ook, aan het herstel van de stad. Ik hou het aandeel mooi.”
 2. ’t Dijkhuis in Bathmen test ‘als enige in Nederland’ nieuwe techniek om corona buiten de deur te houden
  PREMIUM

  ’t Dijkhuis in Bathmen test ‘als enige in Nederland’ nieuwe techniek om corona buiten de deur te houden

  Bij de receptie van woon-, zorg- en dienstencentrum ’t Dijkhuis in Bathmen staat een slanke zuil met daarop een zwart kastje. Erboven hangt een briefje: ‘Temperatuurmeter, zet uw bril af en kijk midden in het zwarte ronde oog’. Het is een test in de strijd tegen het coronavirus dat in het dorp flink huishoudt. De geheel contactloze thermometer staat nog nergens anders in Nederland.