Volledig scherm
Het Meester Geertshuis aan de Assenstraat. © FOTO HISSINK/archief

Deventer langer door met opvang uitgeprocedeeerden

Deventer zet de opvang voor uitgeprocedeerde asielzoekers de komende drie jaar door. Het gaat om de Bed-Bad-Broodvoorziening. De gemeente verlengt de afspraken met het Meester Geertshuis voor deze periode, in afwachting van een goede landelijke voorziening, zo meldt wethouder Rob de Geest (PvdA).

De opvang  bestaat 3 jaar. Deze is bedoeld als tijdelijke plek voor uitgeprocedeerde asielzoekers, om te voorkomen dat zij op straat zwerven. Vanuit deze plek werken zij aan hun toekomst. Er is plek voor maximaal tien personen. De Geest: ,,De voorziening heeft haar toegevoegde waarde laten zien. Als eenvoudige, maar veilige plek waar mensen tot rust komen. Dan pas ontstaat ruimte om na te denken over hun toekomst en eventuele terugkeer naar het land van herkomst.‘’

De verlenging met drie jaar loopt parallel met de duur van de proef Landelijke Vreemdelingenvoorzieningen (LVV) uit het regeerakkoord voor diezelfde periode. Deventer krijgt geld van het rijk voor de opvang. Met een restant van vorige jaren is er 218.000 euro beschikbaar, voldoende voor de komende drie jaar. 

 1. Huisdierenbezitter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’
  PREMIUM

  Huisdieren­be­zit­ter dreigt zich vast te ketenen in huis tijdens ruiming V1 bom: ‘Ze hebben me nodig’

  De ruiming van de vliegende bom V1 die langs de A1 bij Wilp gevonden is, brengt bezitters van huisdieren in de problemen. Mensen die geen onderdak vinden bij familie of vrienden, kunnen op 8 maart doorbrengen in sporthal Jachtlust in Twello, maar voor huisdieren is daar geen plek. Mieke Krottje wil haar vier poezen niet in de steek laten en dreigt zich daarom in huis vast te ketenen.
 2. Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreutsing
  PREMIUM
  VIDEO

  Naakte Yoga Berry uit Deventer laat zijn lichaam als tempeltje zien bij Man Bijt Hond in strijd tegen verpreut­sing

  Berry Steenbruggen mag graag schoppen tegen de verpreutsing van de maatschappij. Sinds hij yoga doet en zijn lichaam als tempel ziet neemt hij steeds meer afstand van de schaamte. Blootwateryoga is in Deventer een begrip en de reden dat het SBS-programma Man Bijt Hond bij de Deventenaar aanklopt. Berry geeft zich deze avond voor de hele natie bloot in zijn kruistocht tegen de bedekking van lijf en leden.
 3. De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk
  PREMIUM

  De laatste 48 uur carnaval voor C.V. Laat Maar Lopen door de ogen van Anouk

  Iedereen beleeft carnaval anders, maar vaak gaat het gepaard met een hoop verschillende outfits, carnavalswagens, Hollandse kroegmuziek en flink wat bier. We volgen Anouk van der Linde (29) uit Twello, lid van Carnavalsvereniging Laat Maar Lopen. Een damesloopgroep die aan de optocht van Klarenbeek en Wilp-Achterhoek meedoet. Maar wel voor de laatste keer. ,,Iedereen heeft toekomstplannen, dus we doen het nog één jaar helemaal goed en daarna is het klaar.”