Stefanie van Hezik staat met haar oliebollenkraam op het Dorpsplein in Diepenveen. Vanwege corona ging haar opdracht in het Belgische Hasselt voor het eind van het jaar en begin dit jaar niet door. Vandaar dat ze bij de gemeente aanklopte voor een standplaats in Deventer. Ze kreeg een vergunning voor Diepenveen.
Volledig scherm
PREMIUM
Stefanie van Hezik staat met haar oliebollenkraam op het Dorpsplein in Diepenveen. Vanwege corona ging haar opdracht in het Belgische Hasselt voor het eind van het jaar en begin dit jaar niet door. Vandaar dat ze bij de gemeente aanklopte voor een standplaats in Deventer. Ze kreeg een vergunning voor Diepenveen. © Jeroen Jazet

Deventer oliebollenbakkers blijven tot de lente bakken: ‘Alle beetjes helpen’

Een versgebakken oliebol of appelflap kopen in januari? Normaal gesproken is het zoeken naar een kraam , maar dit jaar is het anders in Deventer. Door de hele stad kun je je tegoed doen aan de smulbollen, vooral op vrijdag en in het weekend. 

 1. Rubriek Jannie Benidictus: Is een volgende coronagolf nog aan te merken als onvoorzien?
  PREMIUM

  Rubriek Jannie Benidictus: Is een volgende coronagolf nog aan te merken als onvoorzien?

  Is de tweede (of mogelijk derde!) coronagolf nog aan te merken als een onvoorziene gebeurtenis in de zin van de wet? De verhuurder van een horecapand betoogde eerder deze maand van niet bij Rechtbank Overijssel: de tweede golf was immers lang en breed voorspeld door deskundigen. Hij vond dan ook niet dat de huurder zich kon beroepen op onvoorziene omstandigheden in de zin van het Burgerlijk Wetboek.
 1. Leon denkt dat de nederlaag van Heracles precies op het goede moment kwam
  Play

  Leon denkt dat de nederlaag van Heracles precies op het goede moment kwam

 2. Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfracturen
  Play

  Heupairbag moet einde maken aan duizenden heupfractu­ren